Oldalak

2015. július 21., kedd

Meggyes kocka


Ez a recept is megjelent a Kifőztük magazinban, az újság ingyen letölthető a weboldalról.



Hozzávalók 38 x 25 cm-es tepsihez

a tésztához:
  • 5 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 5 evőkanál olaj
  • 5 evőkanál víz

a krémhez:
  • 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 20 dkg puha vaj

a tetejére:
  • 80-90 dkg dkg magozott meggy
  • 2 tasak Alsa piros gyümölcskocsonyapor (200 g)


Robotgéppel habosra verjük az egész tojásokat a cukorral legalább 10 percen át. Ezután az edény oldalán belecsorgatjuk az olajat és a vizet is. Kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk a kakaós, sütőporos lisztet, majd a tepsibe töltjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésmódban 12-15 perc alatt megsütjük, utána hagyjuk kihűlni.
A krémhez megfőzzük a pudingot a csomagoláson lévő leírás szerint, és időnként megkeverve kihűtjük. Habosra verjük a vajat, majd kanalanként hozzáadjuk a pudingot. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, és az egészet hűtőbe tesszük.
A gyümölcszselét elkészítjük a tasakon lévő utasítás szerint, majd langyosra hűtjük. A tésztát kirakjuk a meggyel, és óvatosan rámerjük a zselét. A süteményt visszatesszük a hűtőbe legalább 4-5 órára. Tálalás előtt vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

2 megjegyzés: