Újabb finomság, amit magunkkal vihetünk az iskolába vagy a munkahelyre.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is, az újság letölthető a weboldalról.
Hozzávalók
- 10 dkg darált mandula
- 4 dkg tökmag durvára vágva
- 2 dkg lenmagpehely
- 2 dkg szezámmag
- 2 dkg napraforgómag
- 1 kávéskanál só
- frissen őrölt bors
- provanszi fűszerkeverék
- 1 teáskanál folyékony kókuszolaj
- 1 tojás
a tetejére:
- 2-3 evőkanál tökmag
a dobozba:
- tetszés szerinti zöldségekből saláta és mellé öntet a kis edénykébe
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra alsó-felső sütésmódban.
A ropogós hozzávalóit tálba tesszük és villával alaposan összedolgozzuk. Ízlés szerint fűszerezhetjük bármilyen szárított vagy friss zöld fűszerrel. Két sütőpapír között 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a masszát, majd a tetejére szórjuk az egész tökmagot, visszatesszük rá a felső sütőpapírt és ezt is belehengereljük. A felső papírt levesszük, pizzavágó koronggal vagy éles késsel megfelelő méretűre vágjuk a tésztát. Tepsibe húzzuk a sütőpapírral együtt és 15 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon ropogósra szeretnénk, sülhet 1-2 perccel tovább is.
A vágások mentén szétválasztjuk a megsült tésztát, és rácson hagyjuk kihűlni.
A bento boxban vegyes saláta és kevés öntet került mellé.