A recept megjelent a Kifőztük magazinban, az újság letölthető a weboldalról.
Hozzávalók a húsroládhoz:
- 50 dkg szeletelt bacon
- 1 kg darált hús
- 1 tojás
- 1 nagy fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors, pirospaprika ízlés szerint
a salátához:
- 1 fej zöldsaláta
- 1 csokor retek
- 1 paprika
- 3-5 db apró paradicsom
- 2-3 szál új sárgarépa
az öntethez:
- kevés olívaolaj
- só, bors, citromlé
Nagyon apróra vágjuk a megtisztított hagymát és a fokhagymát, majd a többi ízesítővel és a tojással együtt a darált húshoz adjuk. Villával vagy kézzel alaposan átdolgozzuk a masszát.
Nagyobb alufólia darabot vékonyan megolajozunk, és egymás mellé ráterítjük a baconszeletek egynegyedét. Ezt egyenletes vastagságban beborítjuk a húsmassza negyedével. Az alufólia segítségével feltekerjük mint a bejglit, begöngyöljük a fóliába, és a húsroládot nagyobb tepsibe tesszük.
Újabb alufólia lapot olajozunk és az előzőek szerint elkészítjük a másik három roládot is.
A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és a húst alsó-felső sütésmódban sütjük nagyjából 30 percig. Ezután kibontjuk az alufóliából, 200 fok légkeverésre kapcsolunk, és 10-15 perc alatt pirosra sütjük a roládokat.
Tálalhatjuk frissen bármilyen körettel. Ha kihűlés után hűtőbe tesszük, akkor szép vékonyan lehet szeletelni, így hidegtálra is megfelelő.
Bento boxba is jó, tavaszi salátával, amihez az öntetet külön tesszük a kis edénykébe.
A salátához a megmosott, leszárított és felaprított hozzávalókat elkeverjük, evés előtt frissen ízesítjük az öntettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése