Oldalak

2015. augusztus 31., hétfő

Bento box - bento doboz 21. tökmagos ropogós



Újabb finomság, amit magunkkal vihetünk az iskolába vagy a munkahelyre.

A recept megjelent a Kifőztük magazinban is, az újság letölthető a weboldalról.

Hozzávalók
  • 10 dkg darált mandula
  • 4 dkg tökmag durvára vágva
  • 2 dkg lenmagpehely
  • 2 dkg szezámmag
  • 2 dkg napraforgómag
  • 1 kávéskanál só
  • frissen őrölt bors
  • provanszi fűszerkeverék
  • 1 teáskanál folyékony kókuszolaj
  • 1 tojás
a tetejére:
  • 2-3 evőkanál tökmag
a dobozba:
  • tetszés szerinti zöldségekből saláta és mellé öntet a kis edénykébe

Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra alsó-felső sütésmódban.
A ropogós hozzávalóit tálba tesszük és villával alaposan összedolgozzuk. Ízlés szerint fűszerezhetjük bármilyen szárított vagy friss zöld fűszerrel. Két sütőpapír között 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a masszát, majd a tetejére szórjuk az egész tökmagot, visszatesszük rá a felső sütőpapírt és ezt is belehengereljük. A felső papírt levesszük, pizzavágó koronggal vagy éles késsel megfelelő méretűre vágjuk a tésztát. Tepsibe húzzuk a sütőpapírral együtt és 15 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon ropogósra szeretnénk, sülhet 1-2 perccel tovább is.
A vágások mentén szétválasztjuk a megsült tésztát, és rácson hagyjuk kihűlni. 
A bento boxban vegyes saláta és kevés öntet került mellé.

1 megjegyzés: