Finom nyári hangulatú étel, a recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
Az újság letölthető a weboldalról.
Hozzávalók 4 főre
- 2 nagyobb csirkemell filé
- 20 dkg szeletelt bacon
- 20 dkg feta sajt
- só
- frissen őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- 10-15 bazsalikomlevél aprítva
- olaj
Villával összetörjük a fetát és kikeverjük a bazsalikommal, a fokhagymával és kevés borssal.
A csirkemellekből 8 nagyobb vékony szeletet vágunk, ezeket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A maradék kisebb húsdarabokat másra használjuk el.
Kiolajozzuk a sütőedény alját. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fok légkeverésre.
Minden hússzeletre egy bő evőkanálnyi fetakrémet teszünk, felcsavarjuk a húst, majd körbetekerjük egy-két szelet szalonnával. Szorosan egymás mellé tesszük őket az edénybe.
A húsroládok tetejét megszórjuk borssal, megkenjük kevés olajjal és 40-45 perc alatt készre sütjük.
Tálalásnál főtt rizst vagy krumplipürét és friss salátát kínálunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése