2015. szeptember 10., csütörtök

Bazsalikomos fetával töltött csirkemell



Finom nyári hangulatú étel, a recept megjelent  a Kifőztük magazinban is.

Az újság letölthető a weboldalról.

Hozzávalók 4 főre
  • 2 nagyobb csirkemell filé
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 20 dkg feta sajt
  • frissen őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • 10-15 bazsalikomlevél aprítva
  • olaj

Villával összetörjük a fetát és kikeverjük a bazsalikommal, a fokhagymával és kevés borssal.
A csirkemellekből 8 nagyobb vékony szeletet vágunk, ezeket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A maradék kisebb húsdarabokat másra használjuk el.
Kiolajozzuk a sütőedény alját. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fok légkeverésre.
Minden hússzeletre egy bő evőkanálnyi fetakrémet teszünk, felcsavarjuk a húst, majd körbetekerjük egy-két szelet szalonnával. Szorosan egymás mellé tesszük őket az edénybe.
A húsroládok tetejét megszórjuk borssal, megkenjük kevés olajjal és 40-45 perc alatt készre sütjük.
Tálalásnál főtt rizst vagy krumplipürét és friss salátát kínálunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...