Nagyon finom egytálétel, tetszés szerint variálható zöldségekkel.
A recept megjelent az augusztusi Kifőztük magazinban, az újság letölthető a weboldalról.
A recept megjelent az augusztusi Kifőztük magazinban, az újság letölthető a weboldalról.
Hozzávalók 23 x 34 cm-es tepsihez
- 40 dkg szeletelt bacon
- 1 csokor zöldhagyma
- 4 kisebb cukkini (kb. 80 dkg)
- 1 kápia paprika
- 2 sárgarépa (kb. 20 dkg)
- 20 dkg füstölt sajt
- 1 kg csirkecomb- vagy mellfilé
- 2-3 evőkanál rizsliszt vagy burgonyapehely
- 4 tojás
- só, bors, őrölt szerecsendió
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
A bacon egyik felével hosszában kirakjuk a tepsit. A hagymát felaprítjuk, a többi zöldséget és a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Valamennyit nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk az apró kockára vágott húst is. Meghintjük a rizsliszttel és összekeverjük.
A tojást villával felverjük, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük szerecsendióval és fokhagymával.
A többi hozzávalóhoz öntjük, alaposan átkeverjük, majd a masszát a tepsibe öntjük. Tetejét kirakjuk a bacon másik felével, amit kevés olajjal átkenünk.
Előmelegített sütőben 190 fokon, alsó-felső sütésmódban 75 percen át sütjük.
Ha a sajtot kihagyjuk, az étel tejmentes étrendbe illeszthető. Más zöldségekkel is finom, pl. karalábé, zeller, édesburgonya.
Az étel akkor gluténmentes, ha betartjuk a gluténmentes ételkészítés szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan gluténmentes.
Ez az étel tényleg nagyon finom lehet. De a kinézete is nagyon szép és ahogy tálaltad az is.
VálaszTörlésKedves Via, köszönöm, valóban nagyon finom lett, örülök, hogy tetszik!
VálaszTörlés