Szepy receptje, nagyon nagyon finom, és gyorsan elkészíthető keksz. Fahéjimádóknak kötelező!
A tálaló tálka a SütniFőzni webáruházból érkezett.
Hozzávalók
a tésztához:
- 2 nagy tojás
- 20 dkg barna cukor
- 20 dkg vaj
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 2 teáskanál sütőpor
- 60 dkg liszt
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál fahéj
- 4 evőkanál kristálycukor
180 fokra melegítjük a sütőt, alsó-felső sütésmódban. Sütőpapírral béleljük a tepsit.
Kanállal diónyi darabokat veszünk a tésztából, gömbölyűre formázzuk, és megforgatjuk a fahéjas cukorban. Egymástól 3-4 cm-re tesszük a tepsire és 6-8 perc alatt készre sütjük őket.
Kihűlés után jól záródó dobozban tároljuk.
Egyszerűen imádjuk a fahéjat, minden formájában. Ezt tuti nem hagyom ki! Annyira finom lehet! :)
VálaszTörlésNálunk is ez a helyzet, akkor bánj vele bőkezűen, a tésztába is tehetsz picit többet! Nagyon finom lett, a lányaim készítették el először, de azóta többször is volt már.
VálaszTörlés