2015. október 23., péntek

Fahéjas keksz



Szepy receptje, nagyon nagyon finom, és gyorsan elkészíthető keksz. Fahéjimádóknak kötelező!

A tálaló tálka a SütniFőzni webáruházból érkezett.

Hozzávalók 

a tésztához:
  • 2 nagy tojás
  • 20 dkg barna cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 60 dkg liszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
a hempergetéshez:
  • 2 evőkanál fahéj
  • 4 evőkanál kristálycukor
Elkeverjük a tojást a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a vaníliakivonatot, a sütőporos lisztet, a sót és a fahéjat. A hempergetéshez kis tálban összeforgatjuk a cukrot a fahéjjal.
180 fokra melegítjük a sütőt, alsó-felső sütésmódban. Sütőpapírral béleljük a tepsit.
Kanállal diónyi darabokat veszünk a tésztából, gömbölyűre formázzuk, és megforgatjuk a fahéjas cukorban. Egymástól 3-4 cm-re tesszük a tepsire és 6-8 perc alatt készre sütjük őket.

Kihűlés után jól záródó dobozban tároljuk.


2 megjegyzés:

Dina írta...

Egyszerűen imádjuk a fahéjat, minden formájában. Ezt tuti nem hagyom ki! Annyira finom lehet! :)

Moha írta...

Nálunk is ez a helyzet, akkor bánj vele bőkezűen, a tésztába is tehetsz picit többet! Nagyon finom lett, a lányaim készítették el először, de azóta többször is volt már.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...