Könnyű ananászos sütemény glutén- és cukormentesen.
A recept megjelent a szeptemberi Kifőztük gasztromagazinban is, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.
Hozzávalók 20 x 30 cm-es tepsihez
a tésztához:
- 3 dkg kókuszliszt
- 2 dkg kókuszreszelék
- 1 csapott kávéskanál sütőpor
- 3 tojás
- 1 teáskanál Dia-Wellness négyszeres édesítő
- 3 evőkanál víz
- 3 evőkanál olvasztott kókuszolaj
- 1 dl Cocomas kókusztejszín
a krémhez:
- 5 dl 100%-os ananászlé
- 3 dl Cocomas kókusztejszín
- 1 csapott evőkanál Dia-Wellness négyszeres édesítő
- 10 dkg étkezési keményítő
- 1/2 dl fehér rum
- 1 nagyobb, friss ananász
a díszítéshez:
- citromfűlevél
- ananászkockák
Az ananászt megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. 24 kockát félreteszünk a díszítéshez.
Vékonyan kikenjük a tepsit kókuszolajjal.
Habosra verjük a tojásokat az édesítővel, beleöntjük a vizet és a kókuszolajat. Összevegyítjük a kókuszlisztet a kókuszreszelékkel és a sütőporral, majd kézi habverővel a tojásos masszába forgatjuk. Beleöntjük a tepsibe, és 180 fokos sütőben, alsó-felső sütésmódban 15 perc alatt készre sütjük, hűlni hagyjuk.
Csomómentesre dolgozzuk az étkezési keményítőt az édesítővel, a kókusztejszínnel, az ananászlével és a rummal, majd kis lángon sűrűre főzzük. Ezután belekeverjük a kockára vágott ananászt, és a krémet a tésztára simítjuk. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára. Tálalás előtt kockára vágjuk, ananásszal és citromfűlevelekkel díszítjük.
Az étel akkor gluténmentes, ha betartjuk a gluténmentes ételkészítés szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan gluténmentes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése