Oldalak

2015. október 8., csütörtök

Piña colada kocka glutén- és cukormentesen




Könnyű ananászos sütemény glutén- és cukormentesen.

A recept megjelent a szeptemberi Kifőztük gasztromagazinban is, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.



Hozzávalók 20 x 30 cm-es tepsihez
a tésztához:

a krémhez:
  • 5 dl 100%-os ananászlé
  • 3 dl Cocomas kókusztejszín
  • 1 csapott evőkanál Dia-Wellness négyszeres édesítő
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 1/2 dl fehér rum
  • 1 nagyobb, friss ananász

a díszítéshez:
  • citromfűlevél
  • ananászkockák



Az ananászt megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. 24 kockát félreteszünk a díszítéshez.
Vékonyan kikenjük a tepsit kókuszolajjal.
Habosra verjük a tojásokat az édesítővel, beleöntjük a vizet és a kókuszolajat. Összevegyítjük a kókuszlisztet a kókuszreszelékkel és a sütőporral, majd kézi habverővel a tojásos masszába forgatjuk. Beleöntjük a tepsibe, és 180 fokos sütőben, alsó-felső sütésmódban 15 perc alatt készre sütjük, hűlni hagyjuk.
Csomómentesre dolgozzuk az étkezési keményítőt az édesítővel, a kókusztejszínnel, az ananászlével és a rummal, majd kis lángon sűrűre főzzük. Ezután belekeverjük a kockára vágott ananászt, és a krémet a tésztára simítjuk. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára. Tálalás előtt kockára vágjuk, ananásszal és citromfűlevelekkel díszítjük.

Az étel akkor gluténmentes, ha betartjuk a gluténmentes ételkészítés szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan gluténmentes.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése