A nagyobbik lányom kedvéért készült, nagyon szereti a csokoládét.
A gyönyörű levendulás tortatálat a Sütnifőzni webáruház biztosította.
Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortához
a tésztához:
- 6 tojás
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 6 csapott evőkanál cukor
- 6 evőkanál olaj
- 6 evőkanál víz
- 4 tojás
- 10 dkg cukor
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 púpozott evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 2 evőkanál rum
- 25 dkg vaj
- kakaópor
Az egész tojásokat a cukorral gőz fölött, folytonos keveréssel picit besűrítjük, majd a gőzről levéve robotgéppel habosítjuk legalább 10 percig. Hozzáadjuk a csokoládét, a kakaóport, a vaníliát és a rumot. Végül belekeverjük a vajat is, alaposan összedolgozzuk. Ha a krém túl lágy lenne, akkor hűtőbe tesszük, 10 percenként átkeverjük, és ha már sűrűsödött, de még jól kenhető, kivesszük.
A tészta hozzávalóiból összesen 6 lapot sütünk egyenként. A sütő méretétől függően készíthetünk egyszerre több lapot is. Nálam két lap fért el egyszerre, egy tepsin, így három fordulóban készültek a lapok.
A sütőpapírra felrajzolunk két 18 cm átmérőjű kört egymástól távolabb.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alsó-felső sütésmódban.
2 egész tojást habosra verünk 2 csapott evőkanál cukorral, legalább 10 percen keresztül, majd hozzácsorgatunk 2 evőkanál vizet és 2 evőkanál olajat. Ezután kézi habverővel óvatosan beleforgatunk 2 púpozott evőkanál lisztet.
A tésztát kikenjük a két körre és kb. 10 perc alatt megsütjük. A lapok felszínét vékonyan meglisztezzük, átfordítjuk egy sütőpapírra, és lehúzzuk róla a sütéshez használt papírt.
Ezt még kétszer megismételjük, így elkészül a 6 lap.
A krémből 8 teáskanálnyit csillagcsőrös habzsákba szedünk, a maradék krémet 6 részre osztjuk, betöltjük a tortát és vékonyan lekenjük az oldalát és a tetejét is. A tetejét megszórjuk kakaóporral, majd díszítjük a habzsákban lévő krémmel.
Hűtőbe tesszük.
3 megjegyzés:
De guszta és biztos, hogy finom is. Jó ízlése van a lányodnak finom is a csokoládé.
Köszönöm, nagyon finom volt!
Megjegyzés küldése