Egyik kedvencünk az aprósütemények közül, karácsonykor mindig készül belőle.
Hozzávalók:
- 50 dkg rétesliszt
- 2 evőkanál porcukor
- csipet só
- 25 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 2 dkg friss élesztő
- vaníliás porcukor a beforgatáshoz
- sűrű szilvalekvár a töltéshez
Ezután lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk, kb. 7 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle.
Nagyjából teáskanálnyi mennyiségű sűrű szilvalekvárt teszünk a korongok egyik felére, ráhajtjuk a másikat, a széleket lenyomkodjuk, majd megsodorjuk kifli formájúra és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.
Előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső sütésmódban kb. 15-20 percig sütjük. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk a kifliket, és rácson hagyjuk kihűlni. Ezután jól záródó dobozban tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése