Oldalak

2015. december 2., szerda

Linzer apróban




Hozzávalók:
  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • fél kávéskanál sütőpor
  • csipet só
a töltéshez, díszítéshez:
  • étcsokoládé
  • baracklekvár

A lisztet összekeverjük a csipet sóval és a porcukorral, elmorzsoljuk a kockára vágott hideg vajjal, majd a tojást is hozzáadva összegyúrjuk. Folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, pici formákkal kiszaggatjuk belőle a linzereket, a fele lyukas közepű legyen.
Sütőpapíros tepsibe tesszük őket és előmelegített sütőben 170 fokon, alsó-felső sütésmódban nagyjából 8-10 perc alatt világosra sütjük valamennyit.
Amikor kihűltek, megtöltjük egy részét lekvárral, másik részét pedig olvasztott étcsokoládéval díszítjük. Ehhez a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, nejlonzacskóba töltjük, majd a sarkára kicsi lyukat vágva tudunk díszíteni. 
Hűvös helyen a csokoládé hamar megszilárdul a kekszeken.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek! Tetszik ezzel az apró formával készült linzer én még régiekkel nyomkodok:-))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem a linzert, én is készítek mindig karácsonykor. Sokféle formám van és ilyenkor használom is. Nagyon jól néznek ki amit készítettél.

    VálaszTörlés
  3. Éva köszönöm! Mi is azokat használjuk gyakrabban, de ezt a kicsi lányom készítette, és ez a forma nagyon tetszett neki,ki akarta próbálni. Kissé munkásabb, de a végeredmény nagyon szép.

    Via köszönöm, a kislányom készítette, őt illeti a dicséret:)

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés