A recept a decemberi Kifőztük magazinban is megtalálható, az újság letölthető a weboldalról.
Hozzávalók kb. 48 db-hoz
a tésztához:
- 23 dkg puha vaj
- 17,5 dkg porcukor
- 1 szoba-hőmérsékletű tojás
- 1,5 teáskanál vaníliakivonat
- 40 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 2 teáskanál sütőpor
a töltéshez:
- baracklekvár
- meggylekvár
- nutella
Habosra keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliát. A sóval és a sütőporral elvegyített lisztet apránként a vajas masszához dolgozzuk.
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésmódban, a minimuffin sütőformát alaposan kiolajozzuk.
Kisebb diónyi adagokat veszünk a tésztából, belenyomkodjuk a mélyedésekbe, középen üreget képezve – a tészta ne érje el a mélyedések tetejét. 10 perc alatt megsütjük a kosárkákat. A sütőből kivéve a sütemények közepét kiskanállal óvatosan visszanyomkodjuk, újra üreget képezve. Ezután lapos tálcát szorítunk a formára, az egészet megfordítjuk, az asztalhoz ütögetjük, így a kis tésztakosarak könnyen kijönnek. Rácsra téve teljesen kihűtjük. A következő adag sütését ugyanígy végezzük.
A kosárkákat lekvárokkal és nutellával megtöltjük, az utóbbit előtte folyósra melegítjük. A kész tortácskákat szobahőmérsékleten tároljuk.
Tipp: nagyon finom pikáns töltelék bele a lemon curd is. Recept itt található hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése