Gyors ebéd vagy vacsora készülhet ilyen módon, a recept megtalálható a Kifőztük magazinban is.
Az újság ingyen letölthető a weboldalról.
Hozzávalók 4-5 személyre
- 50 dkg fusilli durumtészta
- 3 evőkanál nyers házi ételízesítő
- 1/2 dl extra szűz olívaolaj
- 25 dkg apróra kockázott húsos, füstölt szalonna
- 4 közepes sárgarépa felkarikázva
- 4 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 csokor bazsalikomlevél csíkokra vágva
- só
- frissen őrölt bors
- őrölt szerecsendió
továbbá:
- 25 dkg apró brokkolirózsa
- 25 dkg mascarpone
a tálaláshoz:
- friss bazsalikom (elhagyható)
- reszelt sajt (elhagyható)
Magas falú, kb. 30 cm átmérőjű serpenyőbe 1,4 l vizet öntünk, és a házi ételízesítővel együtt felforraljuk. Beletesszük a többi hozzávalót (a brokkoli és a mascarpone kivételével). Újraforrástól számítva 8 percig főzzük az ételt közepes lángon, időnként megkeverve. Ezután hozzáadjuk a brokkolit, a mascarponét, és további 3-4 percig főzzük nagy lángon, majd rögtön tálaljuk. A tányéron még ízlés szerint megszórhatjuk kevés friss bazsalikommal, reszelt sajttal.
Tipp: bármilyen más zöldséggel készülhet, ami ilyen rövid idő alatt megfő. Ha a szalonnát kihagyjuk, az étel vegetáriánus étrendbe illeszthető.
Ötlet: Martha Stewart