Hozzávalók kb. 45 db szívhez 5 cm-es kiszúróval készítve
a tésztához:
- 12,5 dkg méz + 12,5 dkg vaj összeolvasztva
- 3 tojás
- 15 dkg lágy sötétbarna nádcukor
- 1/2 dl citromlé
- 1/2 dl narancslé
- 1-1 kezeletlen narancs és citrom reszelt héja
- 50 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 15 g mézeskalács fűszerkeverék
a töltelékhez:
a bevonáshoz:
- 40-50 dkg étcsokoládé (nem fogy el mind)
Feloldjuk a nádcukrot a citruslevekben, hozzáadjuk a citrushéjakat és a tojásokat is.
Elkeverjük a lisztet a fűszerrel és a szódabikarbónával a robotgép táljában, beleöntjük a tojásos keveréket és a mézes vajat is, majd a dagasztókarral összedolgozzuk a tésztát. Nagyon lágy, kenődős lesz, zárt dobozba tesszük és legalább 8 órára hűtőbe rakjuk.
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésmódban, a tepsiket sütőpapírral béleljük.
Lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk a tészta felét, kinyújtjuk 3-4 mm vékonyra, és 5 cm-es szíveket szúrunk ki belőle. A szívek felére kávéskanálnyi lekvárt teszünk, befedjük egy másik szívvel, szélét körben összenyomkodjuk és a tepsire tesszük őket 2 cm távolra egymástól.
10 perc alatt készre sütjük, rácson hagyjuk kihűlni őket.
A tészta másik felével is hasonlóan járunk el.
Gőz fölött mélyebb edényben megolvasztjuk a csokoládét, két villával fogva megmártjuk benne a szíveket, lecsorgatjuk a felesleget, a mézeseket rácsra tesszük és hűvös helyen hagyjuk megszilárdulni a bevonatot.
Ha becsomagoljuk celofán tasakba, ajándékba adhatjuk, vagy jól záródó dobozban tároljuk.