2016. február 18., csütörtök

Csőben sült krumpli



Finom ebéd vagy vacsora készülhet krumpliból, a recept megtalálható a Kifőztük magazinban is. 

Az újság ingyen letölthető a weboldalról.


Hozzávalók 24 x 34 cm-es tepsihez
  • 1,5 kg krumpli hámozva mérve
  • 30 dkg főtt füstölt sonka kockára vágva
  • 1-1 db piros és sárga kaliforniai paprika felkockázva
  • 1 csokor zöldhagyma karikára vágva
  • 30 dkg reszelt sajt, ementáli és füstölt vegyesen
  • 6 tojás
  • 4 dl tejszín
  • 2-3 teáskanál só 
  • frissen őrölt bors és szerecsendió ízlés szerint

Lereszeljük a krumplit nagy lyukú reszelőn.
Nagyobb tálban elhabarjuk a tojásokat a tejszínnel, fűszerezzük, belekeverjük az összes hozzávalót, és az egészet kiolajozott tepsibe töltjük.
180 fokon alsó-felső sütésmódban másfél óra alatt megsütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd kockára vágva tálaljuk. Adhatunk mellé savanyúságot is.


2 megjegyzés:

Lívia írta...

Valóban finom és jól is néz ki. Szeretjük mi is a rakott, vagy kevert ételeket.

Moha írta...

Köszönöm!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...