Finom ebéd vagy vacsora készülhet krumpliból, a recept megtalálható a Kifőztük magazinban is.
Az újság ingyen letölthető a weboldalról.
Hozzávalók 24 x 34 cm-es tepsihez
- 1,5 kg krumpli hámozva mérve
- 30 dkg főtt füstölt sonka kockára vágva
- 1-1 db piros és sárga kaliforniai paprika felkockázva
- 1 csokor zöldhagyma karikára vágva
- 30 dkg reszelt sajt, ementáli és füstölt vegyesen
- 6 tojás
- 4 dl tejszín
- 2-3 teáskanál só
- frissen őrölt bors és szerecsendió ízlés szerint
Lereszeljük a krumplit nagy lyukú reszelőn.
Nagyobb tálban elhabarjuk a tojásokat a tejszínnel, fűszerezzük, belekeverjük az összes hozzávalót, és az egészet kiolajozott tepsibe töltjük.
180 fokon alsó-felső sütésmódban másfél óra alatt megsütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd kockára vágva tálaljuk. Adhatunk mellé savanyúságot is.
2 megjegyzés:
Valóban finom és jól is néz ki. Szeretjük mi is a rakott, vagy kevert ételeket.
Köszönöm!
Megjegyzés küldése