Büféasztalra vagy előételnek nagyon jó a majonézes töltött káposzta, a recept megtalálható a Kifőztük magazinban is.
Az újság ingyen letölthető a weboldalról.
Hozzávalók kb. 40 db töltelékhez
- 3 savanyított káposztafej (50-60 dkg/db)
- 1 kg hideg sült hús (sertéslapockából)
- 35 dkg csemege uborka
- 4 nagyobb savanyú alma
- 50 dkg majonéz
- 1 kg tejföl
- só
- frissen őrölt bors
- mustár
- 2 dl tejszín
a díszítéshez:
- friss petrezselyemzöld
- piros színű paprika
Elkeverjük a majonézt a tejföllel, ízesítjük sóval, borssal, mustárral.
Felkockázzuk és nagyobb tálba tesszük a sült húst, az uborkát és az almát. Annyi mártást adunk hozzá, amennyi éppen összefogja, kanállal adagolhatóvá teszi. A maradék mártáshoz vegyítjük a tejszínt.
A savanyított levelekről levágjuk és felaprítjuk a vastag, eres részt, a káposztafej belső, kicsi leveleit csíkokra vágjuk. Összeforgatva a tálaló tálak aljába terítjük, ez lesz az alap. A levelekbe 1-1 evőkanál tölteléket teszünk, két szélüket behajtva feltekerjük, és az alapra sorakoztatjuk mindet. A felhígított mártással leöntjük, majd a petrezselyem aprított zöldjével és apróra vágott paprikával díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése