Oldalak

2016. április 19., kedd

Majonézes töltött káposzta



Büféasztalra vagy előételnek nagyon jó a majonézes töltött káposzta, a recept megtalálható a Kifőztük magazinban is. 

Az újság ingyen letölthető a weboldalról.


Hozzávalók kb. 40 db töltelékhez
  • 3 savanyított káposztafej (50-60 dkg/db)
  • 1 kg hideg sült hús (sertéslapockából)
  • 35 dkg csemege uborka
  • 4 nagyobb savanyú alma
  • 50 dkg majonéz
  • 1 kg tejföl
  • frissen őrölt bors
  • mustár
  • 2 dl tejszín

a díszítéshez:
  • friss petrezselyemzöld
  • piros színű paprika



Elkeverjük a majonézt a tejföllel, ízesítjük sóval, borssal, mustárral.
Felkockázzuk és nagyobb tálba tesszük a sült húst, az uborkát és az almát. Annyi mártást adunk hozzá, amennyi éppen összefogja, kanállal adagolhatóvá teszi. A maradék mártáshoz vegyítjük a tejszínt.
A savanyított levelekről levágjuk és felaprítjuk a vastag, eres részt, a káposztafej belső, kicsi leveleit csíkokra vágjuk. Összeforgatva a tálaló tálak aljába terítjük, ez lesz az alap. A levelekbe 1-1 evőkanál tölteléket teszünk, két szélüket behajtva feltekerjük, és az alapra sorakoztatjuk mindet. A felhígított mártással leöntjük, majd a petrezselyem aprított zöldjével és apróra vágott paprikával díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése