Ez a recept is megjelent a Kifőztük magazinban, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.
Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához
az alaphoz:
- 1 csomag zabkeksz ( 20 dkg)
- 10 dkg olvasztott vaj
a krémhez:
- 50 dkg túró
- 25 dkg mascarpone vagy házi natúr krémsajt
- 25 dkg görög joghurt
- 4 dl habtejszín behűtve
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 vegyszermentes citrom reszelt héja
- 2 nagy citrom leve
- 10-15 dkg porcukor
- 25 g porzselatin
- 3 doboz barackkonzerv (töltőtömeg 470 g / db)
Sütőpapírkoronggal béleljük a tortaforma alját, így könnyen tálra tudjuk majd csúsztatni a kész tortát. Megdaráljuk a zabkekszet, összekeverjük az olvasztott vajjal és egyenletesen a formába nyomkodjuk. Hűtőbe rakjuk.
Lecsöpögtetjük a barackot, két doboznyit apró kockára vágunk, ez megy a krémbe.
A harmadik adagot vékonyra szeleteljük, ez lesz a díszítés.
Habbá verjük a tejszínt és félretesszük. Elkeverjük a zselatinport a citromlében egy kisebb lábosban, hagyjuk megduzzadni.
A robotgép táljába tesszük a túrót, a mascarponét, a joghurtot, a porcukrot, a vaníliát és a citromhéjat, majd a habverővel krémesre verjük, hozzáadjuk a tejszínhabot is.
Kis lángon felmelegítjük a zselatint, hozzákeverünk 3-4 evőkanál krémet, majd az egészet a maradék krémhez öntjük, jól elkeverjük. Belevegyítjük a felaprított barackot is.
A krémet a kekszes alapra öntjük, elsimítjuk, a tortát legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük. Ezután éles késsel körben elválasztjuk a krémet a tortaforma oldalától, levesszük róla, majd a tortát tálra csúsztatjuk. Elrendezzük a tetején a barackszeleteket.
Szia MOHAM!
VálaszTörlésGYONYORUUU! Kinzol, huuu de bekebeleznek egy szeletet belole!
Gratula! Pussz ILDIKO
Nagyon köszönöm a receptet! A családban előforduló allergiák miatt gluténmentes keksszel és laktózmentes tejtermékekkel készítettem és nagy sikert aratott. Az egyetlen meglátásom, hogy a tetejére a barackot talán akkor tenném legközelebb, amikor még nem folyós de nem is szilárd a krém. A szilárd krémre téve nehéz volt szeletelni a tortát, lecsúszott a barack. 24 centis tortaformához bőven elég volt, még ki is maradt krém.
VálaszTörlés