Hasonló recept van már a blogon, de változtattam az arányokon egy kicsit, finomabb lett a végeredmény.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.
Hozzávalók 30 x 11 cm-es dobozformához
- 8 tojásfehérje
- 8 dkg porcukor
- 1 vegyszermentes citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 10 dkg liszt
- 50 ml olaj
- 15 dkg kandírozott vegyes gyümölcs
- 5 dkg kandírozott vörös áfonya
- 5 dkg dió
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg étcsokoládé lencse
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésmódban. Kivajazzuk és lisztezzük a dobozformát.
Az utolsó 5 hozzávalót elkeverjük a kimért lisztből két evőkanálnyival. Kemény habbá verjük a fehérjét, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat és a vaníliakivonatot is, majd belecsorgatjuk az olajat.
Kézi habverővel óvatosan hozzákeverjük a lisztet, végül fakanállal az ízesítőket is.
A dobozformába öntjük és kb. 25-30 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Körben meglazítjuk a formában és rácsra borítjuk, így hagyjuk kihűlni.