A recept Piszkétől van, köszönet érte, ebben a formában még én is szeretem a zserbót. Picit kevesebb cukorral készült nálam, maradtam a klasszikus linzertészta arányainál.
Hozzávalók
a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg hideg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
- csipet só
- 2 evőkanál tejföl
- 7 dkg darált dió
- kb. 2 evőkanál baracklekvár
- étcsokoládé
A darált diót elkeverjük a baracklekvárral. A tésztából diónyi golyókat formázunk, közepükbe mélyedést nyomunk ujjbeggyel, vagy bármilyen gömbölyű eszközzel. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük valamennyit, ujjnyi távolságra egymástól.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alsó-felső sütésmódban.
A mélyedésekbe töltjük a lekváros diót és a sütiket nagyjából 10 perc alatt megsütjük. A sütőpapírral együtt húzzuk ki a tepsiből, majd rácson hagyjuk kihűlni.
Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, zacskóba töltjük, pici lyukat vágunk rá, és megcsíkozzuk a sütik tetejét.
A linzertésztába semmi fújtató nem kell? Sütőpor vagy szódabikarbóna?
VálaszTörlésKedves Éva, ebben a receptben nem kell bele lazítóanyag.
VálaszTörlés