Oldalak

2016. december 6., kedd

Zserbó apróban



A recept Piszkétől van, köszönet érte, ebben a formában még én is szeretem a zserbót. Picit kevesebb cukorral készült nálam, maradtam a klasszikus linzertészta arányainál.

Hozzávalók
a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • csipet só
  • 2 evőkanál tejföl
a töltelékhez:

  • 7 dkg darált dió
  • kb. 2 evőkanál baracklekvár
a díszítéshez:

  • étcsokoládé
A tészta hozzávalóit a tejföl kivételével elmorzsoljuk, majd a tejföllel együtt néhány gyors mozdulattal tésztává gyúrjuk össze. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
A darált diót elkeverjük a baracklekvárral. A tésztából diónyi golyókat formázunk, közepükbe mélyedést nyomunk ujjbeggyel, vagy bármilyen gömbölyű eszközzel. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük valamennyit, ujjnyi távolságra egymástól.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alsó-felső sütésmódban.
A mélyedésekbe töltjük a lekváros diót és a sütiket nagyjából 10 perc alatt megsütjük. A sütőpapírral együtt húzzuk ki a tepsiből, majd rácson hagyjuk kihűlni.
Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, zacskóba töltjük, pici lyukat vágunk rá, és megcsíkozzuk a sütik tetejét.

2 megjegyzés:

  1. A linzertésztába semmi fújtató nem kell? Sütőpor vagy szódabikarbóna?

    VálaszTörlés
  2. Kedves Éva, ebben a receptben nem kell bele lazítóanyag.

    VálaszTörlés