Oldalak

2017. december 19., kedd

Diós linzer






Nagyon finom diós linzer, a recept megjelent a Kifőztük gasztromagazinban is, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.

A kiszúróért köszönet a SütniFőzni webáruháznak!


Hozzávalók
a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 8 dkg darált dió
  • 20 dkg hideg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 evőkanál hideg víz
a töltelékhez:

  • savanykás lekvár

Összekeverjük a lisztet, a porcukrot és a diót, késes robotgépben morzsásra dolgozzuk a vajjal. Nagyobb tálba öntjük, beletesszük a többi hozzávalót, és összegyúrjuk. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 40-50 percre. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésmódban, és sütőpapírral béleljük a tepsiket.
Lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, és sima vagy hullámos szélű kiszúróval köröket szaggatunk belőle. Minden második közepét a kis motívumokkal lyukasztjuk ki.

Nagyjából 10 perc alatt megsütjük a linzereket, kihűlés után pikáns lekvárral kettesével összeragasztjuk. Jól záródó dobozba tesszük, másnapra megpuhulnak.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése