Nagyon finom diós linzer, a recept megjelent a Kifőztük gasztromagazinban is, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.
A kiszúróért köszönet a SütniFőzni webáruháznak!
Hozzávalók
a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 8 dkg darált dió
- 20 dkg hideg vaj
- 1 tojássárgája
- 1 biocitrom reszelt héja
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 evőkanál hideg víz
- savanykás lekvár
Lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, és sima vagy hullámos szélű kiszúróval köröket szaggatunk belőle. Minden második közepét a kis motívumokkal lyukasztjuk ki.
Nagyjából 10 perc alatt megsütjük a linzereket, kihűlés után pikáns lekvárral kettesével összeragasztjuk. Jól záródó dobozba tesszük, másnapra megpuhulnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése