2017. december 18., hétfő

Nürnbergi mézespuszedli




Hozzávalók 25 db 6 cm átmérőjű sütihez:
  • 10 dkg barna héjas mandula
  • 5 dkg kandírozott citromhéj 
  • 5 dkg kandírozott narancshéj
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg marcipánmassza
  • 2 tojás
  • 5 dkg barna nádcukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1/2 biocitrom reszelt héja
  • 1/2 bionarancs reszelt héja
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 10 dkg darált dió vagy mogyoró
  • 25 db 6 cm átmérőjű sütőostya
a kétféle mázhoz:
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1/2 biocitrom reszelt héja
  • 1/2 bionarancs reszelt héja
  • porcukor
  • 5-7 dkg étcsokoládé

Aprítógépbe tesszük a mandulát, a kandírozott citrushéjakat és a mazsolát, megdaráljuk, majd hozzámorzsoljuk a marcipánt, és ezzel is megjáratjuk kicsit a gépet. Habosra keverjük a tojást a cukorral és az ízesítőkkel, hozzáadjuk a diót és a mandulás keveréket is. Alaposan eldolgozzuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Bekapcsoljuk a sütőt 150 fokra, alsó-felső sütésmódban.
Az ostyalapokra 1-1 teáskanál masszát teszünk, nedves kézzel lesimítjuk, és valamennyit sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. 25 perc alatt megsütjük a puszedliket, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Kétféle mázat készítünk: a citromlét sűrűre keverjük megfelelő mennyiségű porcukorral, és ízesítjük a citrushéjakkal. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. Ízlés szerint a citromos vagy a csokoládés mázzal megkenjük a mézeseket, néhányat natúran is hagyhatunk. A mázak szilárdulása után a puszedliket jól záródó dobozban tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...