Finom gyümölcsleves is készülhet az eperből, a recept megjelent a Kifőztük gasztromagazinban, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg tisztított eper
- 1 l víz
- cukor
- 1 biocitrom reszelt héja és kifacsart leve
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- őrölt fahéj
- 1 csomag epres pudingpor
- 2 dl tejszín
a tálaláshoz:
- tejszínhab
- friss eper
- citromfűlevél
Botmixerrel kisebb lábosban pürésítjük az epret a vízzel, hozzáadjuk a cukrot és az ízesítőket. A tejszínben csomómentesre keverjük a pudingport, majd a lábosba öntjük, és folytonos keveréssel, közepes lángon besűrítjük a levest. Kihűtjük, majd hűtőbe tesszük. Ha nagyon sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígíthatjuk.
Tejszínhabbal, friss eperrel és citromfűlevéllel díszítve tálaljuk.