2009. július 23., csütörtök

Csigakenyér


Ha jól emlékszem ezt is Maxnál láttam, de csak a formázást vettem kölcsön, a tészta a Napraforgó kenyér saját ízlésünkre formált tésztája lett.

A megkelt tészta 1/5 -öd részét kinyújtom 20 X 50 cm-re, megkenem olvasztott vajjal, hosszában két csíkra vágom.

Feltekerem az elsőt csigaszerűen, majd folytatólagosan a másik csíkot is köré. Ezt teszem a sütőpapíros tepsire középre, állítva.

A tészta maradék részét kinyújtom 30 X 60 cm-re, megkenem vajjal, (megszórom sajttal,ha éppen erre vágyunk), feltekerem,mint a beiglit. 16 csigát vágok belőle, ezeket a közép köré rendezem.

30 perc kelesztés után lekenem tojássárgával, megszórom szezámmaggal.

Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 35-40 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...