2009. július 26., vasárnap

Sós kréker


Ez egy Forma 1-es rágcsálnivaló! Egyrészt azért, mert nagyon ropogós, nagyon finom, másrészt ezt kapja a férjem a mai futam nézéséhez egy (két) hideg sör kíséretében.
Maxnál találtam a receptet, köszönet érte!
Hozzávalók: 4 tepsihez
50 dkg liszt
2,5 dl víz
60 g olívaolaj
15 g só
1 tk.cukor
2 dkg friss élesztő ( vagy 2 kiskanál szárított)
szóráshoz: só, szezámmag, provanszi fűszerkeverék, stb...
A hozzávalókból a kenyérsütőgép dagaszt tésztát, ezt hagyom kelni duplára. 4 részre osztom, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtom, átteszem a sütőpapírra. Megszórom az ízesítővel, ezt egy kicsit még belehengergetem a nyújtófával. Megszurkálom villával, majd a pizzavágóval tetszés szerinti  kis lapokra vágom.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 perc alatt megsütöm.
Ha picit hűlt, széttördelem a vágások mentén.
Nekem az első adagról szépen leperegtek sütés után a szezámmagok, ezért a másodikat megkentem egy kis fokhagymás olvasztott vajjal, így ment rá a fűszer.
A harmadikat olívaolajjal kentem, így fűszereztem. Azt állapítottam meg,hogy a vajas kenés a jobb, leginkább azon maradtak meg a rászórt, belenyomkodott dolgok.
( Megint megsütöttem, annyi módosítással, hogy a tésztába tettem jó 4 ek. szezámmagot, 2 tk.oreganót és plusz 2 ek.vizet. Maradt a vajas kenés és úgy a fűszerek a tetejére. Így a szezámmag benne van, mert a tetején még vajjal együtt sem akart megmaradni.)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez jól néz ki!

Névtelen írta...

szia
szeretném én is megsütni a krékert, de nem tudom hogy a 240gr víz, az mennyi, és hogyan mérjem ??
evanenimama@citromail.hu a címem.
elöre is köszi a választ.
Évanéni.

Moha írta...

Évanéni az nagyjából 2,5 dl víz. Egész pontosan 240 ml.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...