Ezt vitték a gyerekeim ma uzsonnára, Gabojszánál leltem rá, nagyon tetszett,végre megint egy kis változatosság. Az sem utolsó, hogy nem kell reggel félálomban 8 szendvicset készíteni. Este kisült, reggel dobozoltam, kaptak még hozzá csokis muffint és almát is.
Hozzávalók:
60 dkg liszt
240 ml tej (nekem még kellett hozzá legalább 50 ml)
4 dkg élesztő
1 dl olaj
1 tk.só
csipet cukor és aszkorbin
szeletelt sonka
1 tojás kenéshez, magok díszítéshez
A hozzávalókból tésztát dagasztok, hagyom duplára kelni. Kiveszem a tálból és 14 részre osztom. 2 részből golyókat gyúrok, 12 darabot és letakarva félreteszem.
A többi tésztadarabot egyenként oválisra nyújtom, ráteszek két fél szelet sonkát és henger alakúra feltekerem. Két végét összeillesztem és a kapott gyűrűt 6 helyen bevágom egy nagyobb ollóval. Sütőpapíros tepsire rakom a virágokat.
A tojást elválasztom, a fehérjével megkenem a kis golyóbisokat és különböző magokba forgatva kerülnek a virágok közepébe.
A sárgájával lekenem a szirmokat és még pihentetem fél órát.
Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütöm. Rácson hagyom kihűlni.
31 megjegyzés:
Komolyan mondom, hogy mióta betojt a sütőm, azóta csak sütőben készült dolgokat látok...
Brühühühü...
Gyönyörűek lettek, mint mindig!:)
El vagyok ájulva,csodás!.:-))
Fantasztikusan néz ki!!! Komolyan, mint valami igazi virágok! Volt mivel villogjanak a gyerekeid uzsiidőben!
De szépek lettek! Ízlett a lurkóknak?
Bocs Szepy! és köszönöm!
Andi, Kiskukta köszönöm! Szerencsére jó szívűek,így jut a többieknek is belőle:)
Gabojsza igen, lemeózták reggel:)
Csodaszépek lettek! :)
Küldenék egy üres dobozt:)
Olyan szép, kerek dolgok kerülnek ki a kezed alól! :)
Ezt én is, én is:))) Szóval a szünet után feltétlenül megsütöm! Köszi!!!
De jó!!! Ügyes vagy nagyon!!
Csodaszépek! Az ötlet, a kivitelezés - teljesen lenyűgöz, köszönöm.
Egycsipet köszönöm!
Kata küldjed:)
Lúdanyó köszi!
Trinity szünetben is el fog fogyni!
Brigitta köszi!
Napmátka az ötlet nem az enyém volt, de azért köszönöm!
szia ) Lehet,hogy megsütöm a sonkás virágokat. Mi az az aszkorbin, és miért kell bele?
Köszi a választ!
Kedves névtelen az aszkorbinsav tulajdonképpen a patikában kapható c vitamin, segít a kelesztésben és a tészta szerkezetét javítja.
Azt elfelejtettem, hogy ez por formájú, tehát így kell kérni a patikában, én 100 gr-ot szoktam venni, ez sokáig elég.
Jó reggelt!
Köszönet ezért a finom receptért. Már régóta szemezek vele, tegnap megcsináltam. Sokkal egyszerűbb volt, mint amire számítottam. :)
Ma reggel egy kis görög salátával tálaltam, kedvesem megszavazott nekem egy háromszoros hipp-hipp hurrát! :)
Köszi még1x, és várom a további finomságok receptjeit.
Szép napot:
Ági
Ágnes nagyon örülök, hogy ilyen sikert arattál!!
Nem nagy ördöngösség és mégis egy különleges péksüti a végeredmény.
Amikor a fiam ilyet vitt tízóraira az egyetemre kérdezték a többiek, hogy melyik péknél vette?:)
Külön köszönöm, hogy írtál róla, mindig öröm,ha sikerül valakinek egy recept!
Ezt biztosan ki fogom próbálni! Remekül néz ki. Mint minden, ami kikerül a kezed alól.
Kisrumpf köszönöm a dícséretet,remélem ízleni fog nektek is!
Ezt én Limaránál találtam meg elsőnek
Éva
Kedves Éva,
Limara és jómagam is itt találtuk, innen vettük az ötletet:
http://href.hu/x/dcfm
Kedves Éva, akkor te rendelkezel a jövőbe látás képességével! Gabojsza ugyanis 2009. okt. 18-án tette fel a blogjába ezt a péksütit, én meg , mint fent láthatod okt. 22-én.
Limara viszont 2010. JÚNIUS 17-én, tehát 8 hónappal később!!!!
Elég nehéz elképzelni, hogy ezt te nála találtad meg előbb!
Szervusz kedves Moha!
Ép folyamatban van a "bokréta sütése,és érdekes dolgot tapasztaltam.
Ezt a receptet,ezen a linken találtam,és szerencsére,mivel utalt rá hogy tőled van,így ránéztem az oldaladra. http://ecet-es-olaj.freeblog.hu/archives/2009/11/21/Sonkas_napraforgo/.
Nos az érdekes itt kezdődik,nézzétek meg az ottani receptet,kissé aránytalan,természetesen a te receptedet készítettem el,de nem nagyon értem,mi értelme valaki receptjére utalni egy oldalon,és teljesen elferdítve írni le??Gondoltam felhívom a figyelmedet,kicsit engem elgondolkoztatott.
Tisztelettel,Szypy7.
Kedves Szypy7, megnéztem a receptet, Ecet és olaj tulajdonképpen fél adagban készítette el az enyémhez képest. Sokszor előfordul egyébként, hogy én is meglátok egy jó receptet másnál, hivatkozom is rá, aztán menet közben kicsit másképpen készítem el. A kiindulás az adott recept, de az itthoni hozzávalók, vagy a mi ízlésünk kicsit átformálja. Ez nem baj, és ha ott a hivatkozás, akkor az olvasó "visszafejtheti" az eredetiig magát, aztán eldönti, melyiket készíti el.
Remélem jól sikerülnek a Te virágaid is, és ízleni fog!
Szia,sikerült,szépek,finomak,névnapi vendégvárók,mert aprókra csináltam,pogi helyett:)
Persze az utalás nem baj,csak ha megcsinálom 30 dkg lisztel,3-4 dl tejjel,akkor nyilván durcás lettem volna:DDD
Köszönöm az ötletet,mindenkinek ajánlom tiszta szívből,nagyon jó állagú a tészta,mutatós,és isteni:)
Mást is kipróbálok tőled,ez jó referencia recept volt:))Mégegyszer köszönöm:)
Üdv Szypy7:)
Nagyon szívesen! Boldog névnapot az ünnepeltnek és jó étvágyat a virágokhoz!
Örülök, ha jössz és mást is elkészítesz:)
Szia!
Gratulálok Neked!!! Ennyi fantasztikus receptet sehol nem találtam még! Napok óta a receptjeidet böngészem, azt sem tudom melyiket csináljam meg! Ma kipróbáltam a sonkás virágokat! Imába foglalták itthon a nevemet. ( én meg a Tiédet) Nem sikerült olyan szépen összeilleszteni a hengereket mint Neked, nem tudom hogy csinálod... :-) Annyit csináltam másképp, hogy mielőtt a sonkaszeleteket rátettem volna, megkentem vajjal, amit sóval kikevertem. Isteni finom!!!
Jucimama köszönöm a dicséretet! A hengerek összeillesztésében nincs trükk, talán a tiéd a vajtól nem tapadt össze rendesen a végénél. Próbáld úgy megkenni legközelebb, hogy a két végén, ahol összeilleszted, ne legyen vajas.
Kedves Moha,
Nagyon köszönöm a receptet. Számtalanszor megsüttették már velem. Én általában házi sonkával- és kolbásszal csinálom. Fantasztikus. Nekem van trükköm az összeillesztéshez: Tojás fehérjével megkenem a kinyújtott lapokat, utána pakolok rá. Így gyönyörű lesz az illeszték:) Köszönöm. Eszter
Kedves Eszter!
Nagyon szívesen, örülök, hogy ekkora sikere van nálatok is! A fehérje jó ötlet, az a legjobb ragasztóanyag a konyhában:)
Megjegyzés küldése