2009. november 26., csütörtök

Püspökkenyér avagy gyümölcskenyér tojásfehérjéből




Biztosan van ilyesféle receptje mindenkinek, és a siker alapvetően az arányokon múlik.
Latsia receptje kiütötte a sajátomat a nyeregből, könnyebb, finomabb, egyszerűen tökéletes, nekünk. Persze ez ízlés kérdése, de azért ajánlom kipróbálásra!
Köszönöm Latsia!
Hozzávalók:
6-7 tojásfehérje
10 dkg dió durvára vágva
10 dkg étcsokoládé aprítva
5 dkg mazsola
10 dkg cukrozott gyümölcs
8 dkg liszt
12 dkg porcukor
4 dkg olvasztott vaj


Az összevágott hozzávalókat elkeverem a liszttel. A fehérjéket elkezdem felverni, mikor már félig kész, beleteszem a porcukrot is és keményre verem. Belekeverem a lisztes dolgokat és végül az olvasztott vajat is.
Kivajazott, lisztezett őzgerinc formába öntöm és előmelegített sütőben 180 fokon  25- 30 percig sütöm. (tűpróba!)
Ha kihűlt be lehet vonni olvasztott csokoládéval, de enélkül is nagyon finom.

32 megjegyzés:

szepyke írta...

Gyönyörű! Mint mindig!:))))

Moha írta...

Szepy köszönöm!

Gasztroboszi írta...

Hú, de tele van mindennel! Ez aztán az igazi! Nagyon szép!

Moha írta...

Gasztroboszi ebből nem lehet kisajnálni a cuccot, és olyan kis szerényen veszi körbe a tészta, alig érezni, nagyon jó!

trinity írta...

Hasonlót én is szoktam sütni, így a tökéletes, ilyen gazdagon! szuper finom lehet!!!!

Moha írta...

Trinity ez így igaz, amilyen egyszerű és szerény kis süti, olyan mennyei!

Viki írta...

Én most jutottam el eddig, s már nagyon kerestem is a receptet, mert tegnap összegyült egy csomó tojásfehérjém. Remélem holnap meg is tudom csinálni, csak dióm nincs itthon és senki sem megy a bóóótbaaaaaa !!! és ha kihagyom belőle? szerintem akkor sem lesz semmi baja ugye? Legfeljebb több kandirozott gyümölcsöt tegyek bele ?
Istenien néz ki.
Moha ! ez meddig áll el? --- kb a konyhától a speizig ?? :-)

Moha írta...

Viki bármi jó bele,csak az összsúly legyen meg!
Ha azt szeretnéd, hogy elálljon, akkor kihűlés után két réteg folpack, + zacskó és be a mélyhűtőbe:))

Pilchard írta...

Moha kedves!

Ááá,én nem is jövök többet az oldaladra,így nem lehet súlyt megtartani ha ilyen finomságokat mutogatsz.A Tiéd álomszép lett az enyémhez képest,az íze azonban valami fantasztikus.Nem lehet abbahagyni az evését.Igaz picit módosítottam,de ezentúl csak ezt a püspökkenyeret fogom sütni.

Moha írta...

Pilchard örülök,hogy ízlik! Tudtak ezek a püspökök valamit....

Pilchard írta...

Igen,ízlett.Nem tartott sokáig :)Jajjj,nagggggyon finom!!!

Emil Stefán írta...

Sziasztok!
Megsütöttem,Isteni lett,ez az első püspökkenyerem.Egész dióm nem volt,ezért daráltat szórtam bele és aszalt sárgabarackot és persze két fajta csokit!A gyerekeimnek is nagyon bejött!Köszönöm a receptet!

Moha írta...

Emil Stefán nagyon örülök, hogy ilyen sikere volt nálatok is! A belevalókat nyugodtan lehet variálni, ami épp otthon van.

Unknown írta...

Nagyon örülök hogy ráleltem ma elkészítem már régen sütöttem !

Moha írta...

Remélem ízleni fog:)

Unknown írta...

Köszönöm a receptet, finom lett és gyorsan elkészíthető. BÚÉK !


Unknown írta...

Köszönöm a receptet, finom lett. Így nem kellett törni a fejem

Moha írta...

Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlik!

Edit írta...

Több receptet megnéztem, mit is kezdjek a tojásfehérjékkel. A Tied tünt a legjobbnak - és így is lett! Köszönöm szépen :)

Moha írta...

Kedves Edit, köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy nektek is ízlik!

Unknown írta...

Ez isteni finom. Kérdésem,hogy egészségtudatosságból,ha mandulaliszttel készítem,abból is 80g kell?

Moha írta...

Kedves Névtelen, igen, abból is tegyél 80 g-ot. Esetleg a sütési idő változhat, ellenőrizd a sütit tűpróbával!

Névtelen írta...

Szia
Ma szeretném megsütni.Eláll karácsonyig !?hogy tároljam?

Moha írta...

Kedves Névtelen, én sütés és teljes kihűlés után folpackba, majd alufóliába tekerem szorosan, és így fagyasztom le.
Fogyasztás előtti napon elővesszük, hagyjuk a fóliában kiolvadni, tökéletes lesz.
Egy-két napon keresztül friss marad nejlonban, vagy fóliában tárolva.
Nálam általában mindig van a fagyasztóban 1-2 rúd, így váratlan vendég esetén előkapható.

Névtelen írta...

Többször elkészítettem már , nagysikerű !!!
Azt kérdezném hogyha dupla adagot csinálok , azt mekkora tepsibe kellene tenni ?

Moha írta...

Örülök, hogy nektek is ízlik, én duplázásnál bekeverem egyszerre a két adag tésztát, és két sima dobozformában sütöm egymás mellett a sütőben.
Nekem sincs két püspökkenyér formám:)
Ha csak tepsi van, akkor kb. 20 x 28 cm-esbe tenném.

Névtelen írta...

Katalin vagyok! Én már többször is elkészítettem. Most is sül. Ananász kockát és saját aszalványt is raktam bele minden alkalommal pluszba. Nagyon finom!

Moha írta...

Kedves Katalin, köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy ízlik! Aszalt gyümölcsökkel is finom, én is szoktam variálni:)

Névtelen írta...

Szép napot! Én ezt már többször meg sütöttem! Ma is, most hűl! Nagyon finom. Köszönöm a receptet!

Moha írta...

Örülök, hogy nálatok is sikere van, nálunk is állandó szereplő:)

panka írta...


Kedves Moha,

rendszeresen sütöm ezt a finom, sokáig elálló gyümölcskenyeret.
Ez a receptet még Frank Júlia osztotta meg anno.

Moha írta...

Kedves Panka, örülök, hogy nálad is kedvenc, én Latsia blogján találkoztam vele, azóta csak így készítem, nagyon finom, több napig puha, tökéletes.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...