A Kifőztük magazin első számába készült ez a saláta, ami a húsvéti asztalon is megállja a helyét, akár a sonka mellé is.
A magazin az oldalon regisztrálás után ingyenesen letölthető!
Hozzávalók:
20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
20 dkg sárgarépa (tisztítva mérve)
35 dkg krumpli (tisztítva mérve)
10 dkg alma (hámozva mérve)
citromlé,só,bors
6 evőkanál majonéz
3 evőkanál tejföl
2,5 dl zöldségleves / húsleves / víz
20 gr zselatin ( nem tortazselé!)
5 tojás
díszítés: 1 piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld
1 őzgerinc forma
folpack
1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.
A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!
A mártást összekeverjük a zöldségekkel.
2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.
Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban. A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.
2. A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat.
3. Befedjük a saláta másik felével és ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból. A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
4. Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszítjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.
21 megjegyzés:
Ez nálam biztos terítékre kerül majd!
Te jó ég de gyönyörüüü! Valamikor biztosan megcsinálom;)
Jé, én ezt már láttam valahol!
Hmmm, de hol?
Segíts kérlek!:))))
Nagyon tetszik!
Ági jó étvágyat hozzá!
Alchri köszönöm!
Szepy:))
Ottis köszönöm!
Moha, nagyon szép lett! Olyan igazi tavaszi finomság :)
Micsoda gyönyörű színek,csupa tavasz!
Nagyon szép és a színei :)
Lúdanyó köszönöm!
Brigi köszönöm,nekem is azért tetszik,úgy látszik a szemünk is ki van éhezve már:)
Bianka köszönöm!
Megtaláltalak, biztosan maradok! :o)
Zazálea örülök neked!
Annyira vidám, annyira színes!
Anazar igen, ez valódi tavaszi színkavalkád és mellesleg nagyon finom is!
Meg tudnád nekem írni az őzgerinc forma méreteit a fent leírt mennyiségekre? Félő hogy az enyémbe nem fér bele! (sürgős!)
Köszi!
Éva igen, 31 cm hosszú és 12 cm széles a formám. Kb. 5 cm mély.
Kedves Moha! Most találtam ezt a receptet, ami szerintem tőled származik. http://www.hotdog.hu/ez_meg_az_magazin/egyeb-receptek/majonezes-salata-vagdalt Üdv. Judit
Judit köszönöm, hogy szóltál, igen, tőlem vitték el megint mindenféle forrásmegjelölés nélkül.
Elkészítettem, istenifinom lett! Köszi a recit! Orsi
Orsi nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett!
szia.megcsinaltam a salatat a leirtak szerint.de nagyon ereztem rajta a husleveskocka izet.massal nem lehetne potolni?es a zselatinom se lett a legjobb.milyet ajánlasz hozzá?lapzselatinbol csinaltam.koszonom a vàlaszod.
Kedves Virág, ha a recept szerint készítetted, akkor csodálkozom, mert én SEHOL nem írtam "húsleveskockát" miután semmihez soha nem használok sem kockát, sem vegetát, sem bármilyen hasonló műízű cuccot.
A receptben az szerepelt, hogy zöldségleves / húsleves / víz. Ha van maradék levesem, azt én gyakran lefagyasztom, és használom ilyenekhez. Ha nincs, akkor marad a víz, az nem viszi el az étel ízét.
Ha mindenképpen valamiféle levesport használnál, akkor javaslom a DM sajátmárkás Alnatura bio levesporát, ez nem tartalmaz semmiféle ízfokozót és egyéb vackot.
Lapzselatint nem használok, arra nézve nem tudok tanácsot adni, porzselatinból a Horváth Rozi márkájút használom, az tökéletes.
Megjegyzés küldése