2010. március 10., szerda

Mandulás puszedli


Nagylányom egyre gyakrabban vállalkozik önálló konyhai produkciókra a szokásos segítéseken kívül. Szemrevételezte a szakácskönyveimet, majd  életkorának és alaptermészetének megfelelően a "Gyorsan, valami finomat!" című Stahl könyvet vette le.

A végeredmény, leszámítva a két órányi mandulatörést, valóban gyors és finom lett. Kicsilány, aki nagy kekszimádó,  megszavazott neki egy aranyérmet a sütiért.

Hozzávalók:

15 dkg + 15 szem mandula

2 tojásfehérje

1 csapott evőkanál liszt

15 dkg cukor

1 citrom

1/2 teáskanál mandulaaroma


A mandulát az egyszerűség kedvéért a vékony barna héjával együtt finomra darálom. Hozzáadom a lisztet, cukrot és belereszelem a citrom héját.

A tojásfehérjéket habbá verem és beleteszem a mandulaaromát is. Fakanállal hozzákeverem a cukros-lisztes mandulát is.

A sütőt bekapcsolom 175 fokra.

Sütőpapíros tepsire egymástól kb. 1 cm-re egy vízbe mártott evőkanállal kis halmokat adagolok.

Mindegyik tetejére egy egész szem mandulát teszek, majd  17-20 perc alatt megsütöm.

Kihűlés után szedem le a sütőpapírról őket.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Mi is a kekszes korszakunkat éljük. Nagyon finom lehet, el is mentettem :)

Wildfell írta...

Tudom,hogy nem idevágó,de:Most készítettem el a töki pompost!Isteni lett!Sajnos csak ma találtam rá a blogodra!De milyen jó!Hamarosan felteszem a képet a pomposról a blogomra :-)Isteni receptjeid vannak!

Moha írta...

Bianka ez nálunk nem múló szenvedély:)

Mszabu köszönöm, örülök,hogy ízlett!

Névtelen írta...

A kekszike nagyon jol nez ki es biztos finom is,de nekem a tortenet is nagyon tetszik!:)A nagylanyodat pedig udvozoljuk a "fertozottek":) finom vilagaban!Nagyon ugyes csak igy tovabb!:)

Udv:Kata

Moha írta...

Kata köszönöm a nevében is! Szerencsére mindhárom gyerek szeret "konyházni".

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...