Nagylányom egyre gyakrabban vállalkozik önálló konyhai produkciókra a szokásos segítéseken kívül. Szemrevételezte a szakácskönyveimet, majd életkorának és alaptermészetének megfelelően a "Gyorsan, valami finomat!" című Stahl könyvet vette le.
A végeredmény, leszámítva a két órányi mandulatörést, valóban gyors és finom lett. Kicsilány, aki nagy kekszimádó, megszavazott neki egy aranyérmet a sütiért.
Hozzávalók:
15 dkg + 15 szem mandula
2 tojásfehérje
1 csapott evőkanál liszt
15 dkg cukor
1 citrom
1/2 teáskanál mandulaaroma
A mandulát az egyszerűség kedvéért a vékony barna héjával együtt finomra darálom. Hozzáadom a lisztet, cukrot és belereszelem a citrom héját.
A tojásfehérjéket habbá verem és beleteszem a mandulaaromát is. Fakanállal hozzákeverem a cukros-lisztes mandulát is.
A sütőt bekapcsolom 175 fokra.
Sütőpapíros tepsire egymástól kb. 1 cm-re egy vízbe mártott evőkanállal kis halmokat adagolok.
Mindegyik tetejére egy egész szem mandulát teszek, majd 17-20 perc alatt megsütöm.
Kihűlés után szedem le a sütőpapírról őket.
5 megjegyzés:
Mi is a kekszes korszakunkat éljük. Nagyon finom lehet, el is mentettem :)
Tudom,hogy nem idevágó,de:Most készítettem el a töki pompost!Isteni lett!Sajnos csak ma találtam rá a blogodra!De milyen jó!Hamarosan felteszem a képet a pomposról a blogomra :-)Isteni receptjeid vannak!
Bianka ez nálunk nem múló szenvedély:)
Mszabu köszönöm, örülök,hogy ízlett!
A kekszike nagyon jol nez ki es biztos finom is,de nekem a tortenet is nagyon tetszik!:)A nagylanyodat pedig udvozoljuk a "fertozottek":) finom vilagaban!Nagyon ugyes csak igy tovabb!:)
Udv:Kata
Kata köszönöm a nevében is! Szerencsére mindhárom gyerek szeret "konyházni".
Megjegyzés küldése