Lúdanyó eszembe juttatta, hogy gyakrabban is levehetném a polcról a szakácskönyveimet. Stahl Judit Gyors édességek című könyvéből van a recept, valóban gyors és nagyon finom is!
A lányok örültek neki, jó volt a másnapi tízórai kiegészítésére.
Hozzávalók: 16 db-hoz
tészta:
40 dkg liszt
10 dkg vaj
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
5 dkg cukor
15 dkg joghurt
1,5 dl tej
töltelék:
10 dkg porcukor, 2 kávéskanál őrölt fahéj
kenés:
4 evőkanál tejszín / tej, 2 evőkanál barnacukor
A sütőt előmelegítem 200 fokra. Egy 30 X 40-es tepsibe sütőpapírt teszek.
A vajat megolvasztom. Egy tálban összekeverem a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a porcukrot. Hozzáadom a joghurtot, tejet és 3 evőkanál kivételével az olvasztott vajat is.
Összegyúrom a tésztát, majd lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtom. Megkenem a meghagyott vajjal, megszórom a fahéjas porcukorral. Feltekerem és 16 darabra vágom.
A tepsibe teszem és megkenem a cukros tejszínnel, majd 20-25 perc alatt megsütöm.
10 megjegyzés:
Kedves Moha! Remekül néz ki! A könyv nekem is megvan, mégis most érzek nagyobb inspirációt, hogy elkészítsem. Gratulálok a blogodhoz!
Nagyon jól néznek ki
Mmmm nagyon pihe-puhanak es finomnak mutatjak magukat!;)Azt hiszem a probak koze teszem:))Gusztak!:)
Udv:Kata:)
Melinda nagyon köszönöm! Érdemes kipróbálni, akár kakaósan is!
Bianka köszönöm!
Kata tényleg jó lett, ha az embernek nincs ideje a kelt tésztára,akkor ez jó választás.
De guszták! :)
Nálunk ez most az aktuális kedvenc :). Imádjuk a dán csigát. Készítettem már kakaósan is, meg szilvás-csokisat is.
Ami köszi, én is gondoltam,hogy kipróbálom kakaóval is, de a szilvás is jól hangzik!
Jááááááááááááááááááj! Moha! Megyek! Most!:))))
Gyere,és ha tudnád,hogy ma gőzgombóc lesz!
Kedves Moha! Nekem a teszta annnnnyira lagy lett, h nagyon nehez volt vele dolgozni, kinyujtani, feltekerni es nem is tudtam szorosan mert ragadt le... Vajon mi volt a baj, mit ronthattam el? Probaltam lisztet adni hozza, de ez sem oldotta meg a helyzetet.. nagyon koszonom ha van tipped! Udv, Eni
Eni próbáld meg legközelebb úgy,hogy a lisztben elkevered a sütőport,szódabikát,cukrot, és így elmorzsolod a kockára vágott hideg vajjal (akár egy késes robotgépben) és utána pár gyors mozdulattal összegyúrod a többi hozzávalóval. A kenéshez való vajat olvaszd meg csak.
Minden liszt eltérő minőségű,más folyadékmennyiséget vesz fel,ez lehetett a gond.Sok sikert a következő adaghoz!
Megjegyzés küldése