2010. május 23., vasárnap
Epres krémsajtos kocka
Ez a süti a natúr házi krémsajt egyik finom felhasználása. A recept a Kifőztük magazin 3. számában is megtalálható.
Hozzávalók egy 30 X 39 cm-es tepsihez:
tészta:
4 tojás
15 dkg cukor
12 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 teáskanál sütőpor
3 evőkanál víz
3 evőkanál olaj
krém:
25-30 dkg eper
50 dkg natúr házi krémsajt / mascarpone
2,5 dl tejszín
cukor ízlés szerint
fél citrom leve
2 zacskó Dr.Oetker Zselatin Fix
tetejére:
eper
citromfűlevél
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A 4 tojást a cukorral a robotgép habverőjével a legmagasabb fokozaton felverjük, (legalább 10 perc) a tál oldalán belecsurgatjuk az olajat és a vizet is. A sütőporos, kakaós lisztet 3 részletben beleszitáljuk és kézi habverővel óvatosan elkeverjük. A tepsibe simítjuk és 12-15 perc alatt megsütjük, félretesszük hűlni.
A krémhez az epret ízlés szerinti cukorral és citromlével összeturmixoljuk. A tejszínt elkezdjük habbá verni, hozzáadjuk a Zselatin fixeket és keményre verjük. Beletesszük a krémsajtot, majd a végén az eperpürét is. Rákenjük a kihűlt piskótára, a tetejét borzasra igazítjuk. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy megszilárduljon a krém.
Tálalás előtt kockákra vágjuk és mindegyikre teszünk epret és citromfüvet díszítésként.
Ha valaki szeretné zselésen készíteni a tetejét, akkor simábbra igazítjuk a krémet, ha megszilárdult, kirakjuk eperrel.
Bevonáshoz használhatunk Alsa epres gyümölcszselét a zacskón levő leírás szerint, vagy 6 dl 100%-os almalét és 15 g zselatint. A zselatinra 2 dl almalét öntünk, picit állni hagyjuk, majd kis lángon kevergetve feloldjuk. A többi almalét is beleöntjük és óvatosan néhány kanálnyit az eprekre merünk. Hűtőbe tesszük szilárdulni 15-20 percre, majd a többi zselét is rámerjük és újra hűtőbe tesszük a teljes szilárdulásig. Vízbe mártott késsel vágjuk kockára.
Címkék:
eper,
natúr krémsajt,
piskóta,
tejföl,
tejszín,
Zenker keretes tepsi
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
8 megjegyzés:
Ez is csodás mint a többi :)
Igaza van Biankának....csodás!!! Nem találok szavakat!
Nagyon szép Moha! :-)
Bianka, Andi, Mariam köszönöm szépen!
Én ezt ma elkövetem, ha esik, ha fúj!:)
Éva ez nagyon finom, remélem ízleni fog nektek is!
Kedves Moha,
elkészítettem, isteni lett, köszönet a receptért! Kép is készült:
http://instagram.com/p/opzSbfS_Er/
Mónika
Mónika megnéztem, nagyon jó lett, és örülök, hogy ízlett!
Megjegyzés küldése