2010. június 24., csütörtök

Levendulás-fehér csokoládés fagylalt


Ezt a fagylaltot még tavaly láttam meg a Chili és Vanília blogon, el is készítettem, de nekünk nagyon édes volt. Most megint próbálkoztam vele, kissé átalakítva, így már pont jó lett. Remek állagú fagylalt, kőkeményen veszem ki a mélyhűtőből, az asztalon hagyom 10 percet és gyönyörűen gombócolható.

Hozzávalók:
  • 5 dl tejszín
  • 1 tubus cukrozott sűrített tej (170 g)
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 3 tojássárgája
  • 5-6 szál friss levendula
A tejszínt és a sűrített tejet kis lábosban összemelegítem, belekeverem a szárakról lehúzott levendulavirágokat, és lefedve állni hagyom fél órán át. A tojássárgákat kézi habverővel habosra keverem és fokozatosan hozzáöntöm az átszűrt tejszínt, kis lángon kevergetve besűrítem. Leveszem a tűzről, beleolvasztom a fehér csokoládét és hagyom teljesen kihűlni. A fagylaltgéppel elkészítem. Ennek hiányában egy dobozban mehet a fagyasztóba, és óránként alaposan átkeverem, legalább háromszor.

20 megjegyzés:

Ami írta...

Ez mennyei fagyi lehet! Még sosem ettem levendulás fagyit, csak elképzelni tudom... Nagyon jó lehet! :)

Felhőlány írta...

Remek párosítás: levendula és fehércsoki... :)) Imádom az ilyen kontrasztos ételeket! :)
Most már nekem is van fagyigépem, ki fogom próbálni! Bár az én ízlésemnek még ez is nagyon édes lesz, ezért talán a cukrozatlan sűrített tejet fogom használni...

Moha írta...

Ami nagyon különleges ízű valóban!

Felhőlány inkább emelj akkor a tejszín és tojássárga mennyiségen! Én is azt tettem az eredetihez képest, és így jó lett. Próbáld meg 4 sárgával és 6-7 dl tejszínnel.

Bianka írta...

Már maga a kép is meseszép. Levendulás ételt még nem hiszem, hogy ettem, de biztos csodás lehet

Moha írta...

Bianka köszi!

mandy tarragon írta...

Nagyon egy rugóra jár az agyunk, én is ilyet csináltam nemrég. Mondjuk tény, hogy az eredeti elég édes. Meg nagyon nehezen fagyott meg.

Moha írta...

Mandy nálam a tavalyi nekünk nagyon tömören édes volt. Így viszont jó lett és ez meg is fagyott kb. 25 perc alatt a gépben.

mandy tarragon írta...

No, akkor majd a másodvirágzáskor kipróbálom ezt a fajtát is :) Nekem is gyanús volt, hogy kellene még bele tojás, meg elég lett volna 1 dl sűrített tej is. Bár itthon csak én vagyok a "nekemeztúlédes", Párom nagyon édesszájú :)

Moha írta...

Mandy szárítottal is ki lehet, és tényleg elég bele 1 tubus (170 g) cukros sűr.tej.

Moha írta...

Wise Lady köszönöm!

Felhőlány írta...

Köszönöm szépen! :)
Persze azért azt is számításba kell venni, hogy "nyersen" erősebbek az ízek, fagyasztás után másképpen érezzük... akkor már kevésbé édes... :))

Moha írta...

Igen, ezt beleszámolom én is:)

Névtelen írta...

Fantasztikusan néz ki, nagyon gusztusos! Látszik, hogy finom krémes.

Moha írta...

Panna köszönöm, tényleg mennyei állagú!

Tündér írta...

Hűha! De jól néz ki!!(Megint nyelek nagyokat.....fagyi még jöhet ilyenkor, nem?:)))

Moha írta...

Tündér köszi, már küldöm is:)

Felhőlány írta...

Ez a recept így tökéletesen finom lett. Nem túl édes, krémesen lágy, jól gombócolható és mesés az íze! Köszi ezúton is! :))

Moha írta...

Felhőlány nagyon örülök, hogy kipróbáltad így és ízlett! A csoki és a sűr.tej együtt nagyon jó állagot ad neki.

Viki írta...

Jöttem nyalakodni, s tapasztalatokat gyüjtögetni, hátha megszáll az ihlet. Már épp ideje lenne :)

Moha írta...

Viki küldöm a múzsát:))

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...