Ez a torta az olvasók szavazatai alapján került be a Kifőztük újság 5. számába. Pikáns, könnyű édesség és néhány fölös tojásfehérjét is elhasználhatunk hozzá.
Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortaformához:
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 2 evőkanál tejföl
- 5 tojásfehérje
- 20 dkg kristálycukor
- 25 dkg ribizli (tisztítva mérve)
A lisztet, a sütőport, a reszelt citromhéjat és a porcukrot összekeverjük és elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a citromlét és a tejfölt is, pár mozdulattal összegyúrjuk. A tortaforma méretére nyújtjuk és beletesszük. Megszurkáljuk egy villával pár helyen és elősütjük 15 percig.
Ezalatt a fehérjékből kemény habot verünk, kanalanként adagoljuk hozzá a kristálycukrot, mindig tovább verve. A ribizlit óvatosan, egy evőkanállal keverjük bele, néhány mozdulattal.
A sütőből kivett forma oldalát belülről egy ecsettel vékonyan beolajozzuk és a tésztára halmozzuk a habot. Tetejét kócosra igazítjuk és a hőfokot levéve 170 fokra, 30 percig sütjük. A kikapcsolt, kitámasztott ajtajú sütőben hagyjuk hűlni egy órát, majd kivéve teljesen kihűtjük. A karimát eltávolítjuk és vízbe mártott késsel szeleteljük.
14 megjegyzés:
Gyönyörű, gyönyörű, gyönyörű!
Igazán gyönyörű, mennyei lehet az íze
Csodásan néz ki, és biztosan nagyon finom!
Imádom ezt a sütit :) egyik nagy kedvenc! Csodásan néz ki:) , de az alap nálam egy kicsit más és a tésztára lekvárt szoktam tenni és arra a habot .Hű nem is nézem a képet , mert már csorog a nyálam !
Hú, ez finom lehet, és még szép is!
Szépséges!
De szép lett ez is!
Pocak Panna köszönöm!
Bianka, Csibe köszönöm, nagyon jó ízű!
L.Krisztina köszönöm! Ez nálunk a Nagyim receptje alapján készül, de a tiéd is finom lehet a lekvárral!
Szemirámisz, VOKinga, Lúdanyó köszönöm!
Fantasztikusan néz ki ez a torta, meg kell sütnöm!! Gratulálok a blog szülinapodhoz!!És persze további sok sikert Neked!
Ildikó próbáld ki még lehet friss ribizlit kapni! Köszönöm a gratulációt!
Van a fagyóba, megsütöm, hamarosan.
Kedves Névtelen azzal is jó lesz, csak ne olvaszd ki előtte, fagyottan keverd a habhoz!
Pavlova tésztaágyon! :)) Fantasztikus, van egy csomó tojásfehérjém a fagyasztóban, csak időm legyen rá!!! :)
Barbi voltaképpen igen, csak nem olyan édes, ha gondolod, a cukorból még csökkenthetsz. A ribizli kellemesen ellensúlyoz.
Megjegyzés küldése