Én is kaptam a Tokaji Borecet Manufaktúrától kipróbálásra eceteket. A kérés az volt, hogy cserébe küldjem el az általam készített ételek receptjét nekik, illetve ezek itt a blogon is megjelennek természetesen.
Ez a saláta az első a sorban.
A tokaji borecetek nagyon kellemes meglepetést okoztak, egyáltalán nem karcosak, finoman adják át a hozzájuk használt zöld fűszer aromáját is. Érdemes kipróbálni őket!
Hozzávalók:
- 1 kg apró szemű újkrumpli
- 1 csokor újhagyma
- 4-5 paradicsom
- 200 g mini mozzarella
- 8-10 bazsalikomlevél
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- Bazsalikomos tokaji borecet
- só, bors
Az újhagymát megmossuk és zöldjével együtt felaprítjuk. A paradicsomot megmossuk és négy részre vágjuk. A mozzarellát szűrőbe téve lecsöpögtetjük.
A bazsalikomleveleket megmossuk, leszárítjuk és ollóval vékony csíkokra vágjuk.
Az olívaolajat elkeverjük 2-3 evőkanál Bazsalikomos tokaji borecettel és sózzuk, borsozzuk, beletesszük a bazsalikomot is.
A krumplit leszűrjük, nagyobb tálba tesszük és összeforgatjuk a salátaöntettel. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a hagymát, a paradicsomot és a mozzarellát is.
Adhatjuk hús mellé köretként, gazdagíthatjuk kockára vágott füstölt sonkával, olívabogyóval, de önálló fogásként is nagyon finom.
7 megjegyzés:
Micsoda gyönyörű színek
Nagyon tetszik!A tálka amiben tálaltad Pataki Kerámia?
Ez az ételfotó csendéletként is megállná a helyét!
Bizti nagyon finomak a Tokaji "termékek"!Gratulálok, hogy tesztelheted őket!
Bianka köszönöm!
Nelli köszi, igen Pataki tál!
Erika köszönöm, én is nagyon örültem, hogy megkerestek vele!
Nagyon guszta!
A mézeskalács-díszítő tanfolyam egyébként mikor indul?! :-)))
Átadnék egy díjat, részletek nálam.
Jaj, de nagyon, de nagyon :))
M@rti köszönöm, fogalmam sincs mikor indul....Megyek hozzád:)
Csibe ugye, tényleg finom volt, és nagyon gyorsan kész lett.
Megjegyzés küldése