Ezt a finom galuskát még a spenótot egyébként nem kedvelők is szívesen megeszik. Adhatjuk köretként, de változatos ízesítéssel lehet főétel is belőle.
A recept a Kifőztük magazin júniusi számában jelent meg, az újság ingyenesen letölthető az oldalról!
Hozzávalók
a galuskához:
- 50 dkg spenót (lehet fagyasztott is)
- 50 dkg liszt
- 4 tojás
- só, bors
- 2-3 gerezd fokhagyma
- reszelt szerecsendió
- 1-2 dl víz vagy tej
- 1-2 evőkanál olaj
- paradicsomszósz
- sajt
- tejföl
- főtt füstölt sonka
A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a spenótot, beleütjük a tojásokat, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, belereszeljük a fokhagymát. Annyi vízzel vagy tejjel dolgozzuk össze, hogy lágy galuskatésztát kapjunk. Három-négy részletben főzzük ki.
Forrásban lévő vízbe szaggatjuk a tészta egy részét, ha feljöttek a galuskák a víz színére, akkor még fél percig főzzük, majd leszűrjük őket.
Nagyobb lábosba tesszük, összeforgatjuk kevés olajjal. Tálalásnál tehetünk rá tejfölt, vagy paradicsomszószt, gazdagíthatjuk sonkával, sajttal.
Tipp: ha fagyasztott spenótból készítjük, akkor azt szűrőben hagyjuk kiolvadni és lecsöpögni.
6 megjegyzés:
Évek óta készítem, annyira szeretjük. :) Nagyon jól néz ki! :)
Remek színe van
Emőke köszönöm, nálunk így legalább megeszi mindenki a spenótot, mert egyébként csak a fiam meg én, főzelékként.
Bianka köszi, ez frissből van, azért lett ilyen szép színe!
Jaj de gusztaaaaaa, ilyeneket én is be szoktam csempészni a galuskába, de nem árulom el mi van benne, csak azoknak, akik egyébként is imádják a spenótot :))
Adtál egy ötletet a hűtőben csücsülő spenóthoz ;-)
Viki én már nem trükközök, de megkérek mindenkit, hogy legalább egy kóstolásnyi esélyt adjon az ételnek. Így ezt is megették a többiek is...
Anazar az jó, Anna barátnőm azóta is emlegeti a jó kis spenótos gombócaidat, ketten megettük az egészet:))
Megjegyzés küldése