Szepytől kaptam Meyer citromot, Piszkénél pedig megtaláltam hozzá a nekem tetsző receptet.
Nagyon finom, pikáns süti, apró kockára vágva ettük. Nálam csak a sütési idő módosult, kétszer is elkészítettem, így ezt írom már le.
Hozzávalók (20 x 20-as tepsihez vagy 22 cm-es tortaformához)
a tésztához:
- 10 dkg vaj
- 12 dkg liszt
- 2 evőkanál porcukor
- csipet só
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 3 evőkanál liszt
- 2 Meyer citrom reszelt héja
- 1,2 dl citromlé
Ezalatt simára keverem a krém hozzávalóit, először a lisztet a citromlével, majd hozzáadom a többit is, és a sütőből kivett tészta tetejére öntöm. 160 fokra leveszem a sütő hőfokát, és 10-15 perc alatt készre sütöm.
Akkor jó, ha még picit remeg a krém közepe, ez a kihűlés során megdermed. Apró kockákra vágom, megszórom a tetejét kevés porcukorral.
Tipp: ha sima citrommal készül, akkor kicsivel több cukor kell a krémbe.
9 megjegyzés:
Moha, ez gyönyörű!! A süti is és a fotó is!
Nagyon jól néz ki! Máris mentettem a receptjét! Egyszerű és gondolom az íze pedig nagyszerű! Köszi!
Gyönyörű! Irigykedem... Annyit írtok a Meyer-citromról, meg hogy a Sparban van. Én minden nap ott vásárolok, de még sosem láttam. Sem magában, sem a többi között. Bár azt sem tudom, hogy felismerném-e? Szerintünk nálunk nincs. De akkor hol próbálkozzam??? (Cora nem jön szóba, mert több 10 mérföldre van csak.)
Juci
Gyönyörű!!! mentve a recept :-)
Csodásan néz ki ez a süti! Olyan nagy örömmel harapnék bele:)
Akkor ezek szerint nálatok is nagy sikere volt. És gyönyörűek, jó ránézni!
Citromhab köszönöm szépen!
Kriszti köszi, ennél kevesebb egyszerű süti van, az biztos!
Juci köszönöm, szerintem továbbra is nézd a Sparban, ott már többen vettek, illetve sima zöldségesnél is.
Itt is látod a fotón, kicsit sötétebb, narancsosabb színárnyalatú a héja, és fűszeres illatú. Biztos megismered!
Ibcsi köszi, remélem ízleni fog!
Emi, köszönöm!
Piszke igen, hála érte, és lassíts:))
Amióta "feltaláltátok" a Meyer-citromot, azóta keresem a Spar-ban. Hiába... Úgy látszik, a miénkbe nem jut egy darab sem belőle. Szerinted érdemes megpróbálni fele citrom - fele narancs felhasználásával? Hasonlítani fog? Édesanyám születésnapjára mindenképpen valami citromosat szeretnék csinálni, és a te csodádat néztem ki megvalósításra.
Zen
Kedves Zen! Én is kerestem, de jó ideje nincs már. Szerintem egy szállítmány érkezett az országba, aztán az elfogyott és kész. Én azt mondanám, hogy talán 2/3 rész citrom, és 1/3 rész narancsot használj. Így megmarad a citrom kellemes savanykássága, és belekerül egy pici a narancs fűszeresebb héjából-levéből is.
Boldog születésnapot édesanyádnak!
Megjegyzés küldése