A recept alapján készült tortát szintén megkóstolhatják a Café Panini vendégei!
Persze nem csak ezért érdemes betérni ebbe a kedves, hangulatos kis kávézóba, van sok más finomság is, és nagyon jó kávék!
Hozzávalók 26 cm-es tortaformához
az alaphoz:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 20 dkg zabpehelykeksz darálva
- 30 dkg natúr házi krémsajt vagy mascarpone
- 20 dkg joghurt
- 10 dkg tejföl
- 15-20 dkg porcukor
- 4 dl tejszín
- 2 citrom reszelt héja
- 1,5 dl frissen facsart citromlé
- 20 g zselatin
- citromgerezdek
- citromfű vagy mentalevél
Kis lábosban elvegyítem a zselatint a citromlével, félreteszem.
Habosra keverem a házi krémsajtot, a joghurtot és a tejfölt a porcukorral és a citromhéjjal együtt, majd hozzáforgatom a habbá vert tejszínt is.
A zselatint kis lángon kevergetve feloldom, 3-4 evőkanálnyi krémmel elvegyítem, majd a többi krémhez öntöm, és a habverővel alaposan összekeverem.
A krémet a tortaformában lévő kekszes alapra öntöm, majd lefedve 1-2 órára hűtőbe teszem a tortát. Tálalás előtt díszítem a tetejét a citromgerezdekkel és a citromfűlevelekkel.
31 megjegyzés:
Csodaszép ez a torta! Nagyon szeretem a citromos sütiket, tortákat, lassan lesz friss citromfű, mentalevél a kertben, akkor el fogom én is készíteni. Köszönöm a receptet :-)
Ez nagyon jól néz ki, szeretem az ilyen jellegű sütiket. :)
Istenien néz ki!
Hibátlan és gyönyörű! Minden elismerésem! :)))
Wooow!! De gyönyörűűű! :)
Ó, a citromos a gyengém! Bitang jól néz ki! Nagyon tetszik a recept, máris mentem! Olyan tortákat csinálsz, hogy lehidalok tőlük! :o)
Csodásan néz ki! Imádom a citromos krémet!
Én is nagyon kedvelem ezt a citromos tortát, egyszerű és nagyon finom. Te pedig hoztad a Tőled megszokott gyönyörű formát, nagyon szép a torta és a kép is.
Szépséges! A citrom, bárhol bármikor... Pláne így. :)))
Hat ez valami ENNIVALOOOOOO!
Gyonyoru es finom, csak nincs itt a tanyeromon EZ az egy gondom!
Szia MOHAM! ILDIKO
Verus, nagyon köszönöm! Én is alig várom, hogy kibújjon a kertünkben a citromfű!
Szemi, köszönöm, mi is:)
Éva, köszönöm!
Gasztro Reni, köszönöm szépen!
Gabriella, köszi:))
Kriszti, nagyon köszönöm, nekem is az egyik gyengém, és ezt legalább mindenki szereti a családban is!
Éva, köszönöm!
Kolozsgabi, köszönöm szépen!
Petra, köszi, igen ez jó formája a citromnak!
Ildikóm, nagyon köszönöm, sajnos olyan messze nem tudom röptetni:)
Ha ananászosra szeretném megcsinálni elég annyi hogy a citromlét ananászlével helyettesítem és ananásszal díszítem?(kezdő vagyok sütés terén, meglepetésnek szánnám az ananászos verziót)
Kedves Névtelen! A citromlé felét cseréld ananászlére, de nem a konzerv levére, mert az csak cukorszirup, lehet kapni 100%-os ananászlevet, azt használj inkább. A készre kevert krémbe pedig nagyon alaposan lecsöpögtetett apróra vágott ananászt keverj, mondjuk 3-4 evőkanálnyit. A többivel pedig lehet díszíteni a torta tetejét. Így valószínűleg elég ananászos is lesz, és finom:)
Ma megcsináltam, mennyei. Nagy sikere volt, el is mentettem a receptet a kedvencek közé. Köszönöm... 😊 Gabi
Kedves Gabi, örülök a sikernek! Köszönöm a visszajelzést!
Piskóta közé is lehet tenni ezt a krémet? Vagy túl híg a dermedés előtt, és így nem ajánlott? :Előre is köszönöm. :)
Kedves Névtelen!
Lehet akár két vékony piskótalap közé is tenni úgy, hogy állítható tortakarimát teszünk köré, és így öntjük az alsó lapra a krémet, rátesszük a felső piskótalapot, és megy a hűtőbe dermedni.
Ha csak sima tortaformád van, akkor azt belül körben meg kell magasítani egy vékony kartonnal, amit bevontál előtte folpackkal. Így biztosan belefér a 2 lap + krém. Bármilyen módon szeretnéd, akár több lap közé tenni, mindenképpen kell keret köré, amíg megszilárdul.
Szia!
Nekem kb 20-21 cm-es lehet a csatos formám. Hogy arányosítsam a hozzávalókat? Te hogy szoktad ezt kiszámolni? Ha felezem, elég lehet vajon?
Üdv: Kati
Szia Kati! Itt pl. ki tudod számolni, beírod az eredeti sütőforma méretet és azt hogy te mekkorában szeretnéd készíteni. Beírod a hozzávalókat, és máris kiadja az átszámolt receptet.
http://www.cakebaker.co.uk/apps-for-bakers/baking-tin-size-conversion-calculator/
Ó, ez de jó! Köszönöm!
Kati
Piskóta lapok (3 lap) közé tenném a krémedet. 26-os formában két rétegben is elég ez a krém vagy csináljak többet?
Ha csak tölteléknek teszed, akkor szerintem elég, ha vékonyak a piskóta lapok. Ha szeretnéd kívül is lekenni, akkor több krém kell. Illetve te ismered az ízléseteket, mennyi krémmel szeretitek a tortákat?
Csak belülre megy..., köszönöm a választ!
Nagyon szívesen!
Már többször készítettem el ezt a receptedet és mindig sikert arattam vele. Nagyon szépen köszönöm és további jó munkát kívánok!
Nagyon köszönöm a visszajelzést és a jókívánságot!
Moha ez a torta még most is alap nálunk. Ma is készűlt. Én annyit változtattam rajta, hogy a zselatint a joghurtra szórom. Hagyom állni majd azzal melegítem fel.
Citrom helyet többször készült az én házi málnalekvárommal is. Isteni!
Kata örülök, hogy nálatok is sláger, nálunk is gyakran készül, a férjem kedvence:)
Kedves Moha
A joghurtot lehet több mascarponeval helyettesíteni?
Kedves Névtelen, nem, a joghurt helyett tejföl mehet inkább, a sok mascarponéval nagyon tömény lenne. Plusz a joghurt savanyúsága is hiányozna benne.
Megjegyzés küldése