Ropogós tönkölykiflik rengeteg maggal.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban, az újság letölthető a weboldalról.
A gyönyörű kenyereskosarak a SütniFőzni webáruházból érkeztek.
Hozzávalók 8 kiflihez
az előtésztához:
- 15 dkg fehér tönkölyliszt
- 1 dl langyos víz
- 5 g friss élesztő
a tésztához:
- az összes előtészta
- 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 10 dkg világos rozsliszt
- 3 evőkanál burgonyapehely
- 6 evőkanál lenmagpehely
- 3 evőkanál szezámmag
- 3 evőkanál napraforgómag
- 3 evőkanál tökmag
- 280-300 ml víz
- 2 evőkanál olaj
- 1 púpozott teáskanál só
- 10 g friss élesztő
a kiflik tetejére:
- 1 tojásfehérje
- a felhasznált magokból álló keverék
Az előtészta hozzávalóit egy tálban villával összekeverjük és nejlonnal letakarva állni hagyjuk legalább 3 órán keresztül, de maradhat így egész éjszaka is.
A tálba tesszük a többi hozzávalót, és lágyabb tésztát dagasztunk, 280 ml víz hozzáadásával, a maradék vizet csak akkor tegyük hozzá, ha a tészta túl sűrű. Letakarva hagyjuk duplájára kelni.
Ezután lisztezett deszkán nagyjából 1 cm vastag körlappá nyújtjuk, 8 cikkre vágjuk. Mindegyiket a szélesebb végénél kezdve feltekerjük, megsodorjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Letakarva fél órán át kelesztjük őket, közben a sütőt bemelegítjük 200 fokra.
Lekenjük tojásfehérjével a kifliket és megszórjuk a magkeverékkel.
200 fokon gőzös sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni a péksüteményeket.
Tipp: gőzös sütőt létrehozhatunk úgy, hogy a sütés kezdetekor többször vizet spriccelünk a sütőtérbe, vagy jégkockákat dobunk a sütő aljába.
2 megjegyzés:
Merhabalar, çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize sağlık.
Saygılar
köszönjük a receptet, az egész család imádja a magvas péksütiket, szóval tuti ki fogom próbálni. háziasszonyok, ha már így sütünk-főzünk, egy jó kis kezdeményezés, amivel mi is tehetünk a környezetünk védelméért. Gyűjtsük az olajat, és adjuk le a 170 kijelölt MOL töltőállomás egyikén http://tinyurl.com/ujratoltve
Megjegyzés küldése