Idén a Kifőztük magazinban minden hónapban van egy kiemelt alapanyag, januárban ez a cékla lett.
Nagyon finom szaftos muffin készült vele, a recept megtalálható a Kifőztük magazinban is.
Az újság ingyen letölthető a weboldalról.
Hozzávalók 12 muffinhoz
- 15 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 20 dkg sült cékla (hámozva mérve)
- 1 nagy tojás
- 8 dkg barna nádcukor
- 50 ml olaj
- 1 teáskanál házi vaníliakivonat
a krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl alaposan behűtött tejszín
- 3 evőkanál kakaópor
- 1-2 evőkanál porcukor
Bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra alsó-felső sütésmódban, a muffintepsit papírformákkal béleljük.
Összekeverjük az első négy hozzávalót egy nagyobb tálban. Felaprítjuk a sült céklát és összeturmixoljuk a tojással, a cukorral, az olajjal és a vaníliakivonattal.
Kézi habverővel beledolgozzuk a lisztes keverékbe, majd a sütőformába adagoljuk a tésztát.
15 perc alatt megsütjük, utána rácson hagyjuk kihűlni a muffinokat.
A mascarponét kikeverjük a kakaóporral és a porcukorral, hozzáadjuk a habbá vert tejszínt is.
Csillagcsőrös habzsákba szedjük és minden muffin tetejére nyomunk a krémből.
3 megjegyzés:
Szia Monam!
A cekla lehet fott is? A receptben sult szerepel. Te elosutod a sutodben? Mi a kulonbseg minosegileg a ketto koszott? Gondolom az ize mas es kevesebb folyadekot visz a tesztaba igy./?/
Szia! es koszonom: ILDIKO
Szia Ildikóm! A sültnek kicsit édesebb az íze, és kevesebb a folyadék benne. A megmosott céklát héjastul alufóliába burkolom, és egy tepsin 200 fokon sütöm addig, amíg a beleszúrt kés könnyen átmegy rajta, puha lesz.
Lehet főtt céklával is készíteni, de akkor alaposan csöpögtesd le, és lehet, hogy a sütési idő egy picit több lesz, mert nedvesebb a tészta.
Moham!
Koszonom a gyors valaszodat! Kiprobalom.
Szia: Ildiko
Megjegyzés küldése