2016. február 8., hétfő

Céklás csokoládés muffin





Idén a Kifőztük magazinban minden hónapban van egy kiemelt alapanyag, januárban ez a cékla lett. 

Nagyon finom szaftos muffin készült vele, a recept megtalálható a Kifőztük magazinban is. 

Az újság ingyen letölthető a weboldalról.

Hozzávalók 12 muffinhoz
  • 15 dkg liszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg sült cékla (hámozva mérve)
  • 1 nagy tojás
  • 8 dkg barna nádcukor
  • 50 ml olaj
  • 1 teáskanál házi vaníliakivonat
a krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl alaposan behűtött tejszín
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1-2 evőkanál porcukor

Bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra alsó-felső sütésmódban, a muffintepsit papírformákkal béleljük.
Összekeverjük az első négy hozzávalót egy nagyobb tálban. Felaprítjuk a sült céklát és összeturmixoljuk a tojással, a cukorral, az olajjal és a vaníliakivonattal.
Kézi habverővel beledolgozzuk a lisztes keverékbe, majd a sütőformába adagoljuk a tésztát.
15 perc alatt megsütjük, utána rácson hagyjuk kihűlni a muffinokat.
A mascarponét kikeverjük a kakaóporral és a porcukorral, hozzáadjuk a habbá vert tejszínt is.
Csillagcsőrös habzsákba szedjük és minden muffin tetejére nyomunk a krémből.



3 megjegyzés:

ILDIKO írta...

Szia Monam!

A cekla lehet fott is? A receptben sult szerepel. Te elosutod a sutodben? Mi a kulonbseg minosegileg a ketto koszott? Gondolom az ize mas es kevesebb folyadekot visz a tesztaba igy./?/
Szia! es koszonom: ILDIKO

Moha írta...

Szia Ildikóm! A sültnek kicsit édesebb az íze, és kevesebb a folyadék benne. A megmosott céklát héjastul alufóliába burkolom, és egy tepsin 200 fokon sütöm addig, amíg a beleszúrt kés könnyen átmegy rajta, puha lesz.
Lehet főtt céklával is készíteni, de akkor alaposan csöpögtesd le, és lehet, hogy a sütési idő egy picit több lesz, mert nedvesebb a tészta.

ILDIKO írta...

Moham!

Koszonom a gyors valaszodat! Kiprobalom.
Szia: Ildiko

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...