A recept megjelent a Kifőztük magazinban is, az újság ingyen letölthető a weboldalról.
A tölcsérek elkészítéséhez a Cookori.com fémformáit használtam.
Hozzávalók kb. 25 db tölcsérhez
a tésztához:
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
30 dkg finomliszt
1 csapott evőkanál só
1 kávéskanál cukor
3,5 dl víz ( + még néhány evőkanál)
1,5 dl olaj
2,5 dkg friss élesztő
a tetejére:
1 egész tojás
lenmag, napraforgó mag
töltelékek:
körözött:
20 dkg juhtúró
10 dkg puha vaj
1-2 evőkanál tejföl
só, bors, pirospaprika, őrölt köménymag ízlés szerint
A hozzávalókból lágyabb tésztát dagasztunk, ha kell, még adhatunk hozzá néhány kanál vizet.
Letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán fél centiméter vékony téglalapra nyújtjuk úgy, hogy a rövidebb oldala 40 cm legyen.
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, légkeveréses üzemmódban.
Pizzavágóval másfél centi széles és 40 cm hosszú csíkokat vágunk a tésztából.
Vékonyan beolajozzuk a fémtölcséreket, és feltekerjük rájuk a tésztacsíkokat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tölcséreket úgy, hogy a tésztacsík vége alul legyen. Valamennyit lekenjük felvert tojással, megszórjuk tetszés szerinti magokkal és nagyjából 20 perc alatt megsütjük. A kész tölcséreket rácsra tesszük, és néhány perc után kihúzzuk belőlük a sütőformát.
Amikor a formák kihűltek, tekerhetjük a következő adag tésztát rájuk, már nem kell többet olajozni őket.
Amíg sül az első adag, addig a nyers tésztát takarjuk le nejlonnal, hogy ne száradjon meg a felülete.
A körözötthöz összekeverjük a hozzávalókat.
A kihűlt kenyértölcséreket fogyasztás előtt töltjük meg a választott töltelékkel.
Tehetünk bele majonézes salátát vagy tojáskrémet is, ebben az esetben egy salátalevéllel kibéleljük a tölcsért, így nem ázik el a tészta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése